Studio za tetoviranje

Studio za tetoviranje

Posao: STUDIO ZA TETOVIRANJE
Vreme potrebno za početak: 1 MESEC
Vrednost investicije: 5000 €


Ako tragate za poslom koji će odgovarati Vašoj jedinstvenoj i umetničkoj ličnosti, trebalo bi otvorite sudio za tetoviranje. Ima nekoliko stvari koje morate da obavite pre nego što krenete sa ovim poslom. Kao prvo, morate voleti ovu vrstu umetnosti i morate i sami biti istetovirani (bilo bi teško da pokrenete posao ako i sami niste opčinjeni tom umetnošću). Potom bi trebalo da naučite što je više moguće o ovoj veštini, uključujući tehniku, bezbednost, opremu, negu nakon tetoviranja i zakonske strane ovog posla. Ako ste upućeni u sve ovo, spremni ste da otvorite svoj studio za tetoviranje.

Što se poslovne strane tiče, treba Vam radna licenca i dozvola, finansijska sredstva za iznajmljivanje studija, osiguranje i tattoo majstori koji će ispuniti Vaša očekivanja. Vaši zaposleni će sa sobom dovesti i određeni broj klijenata, ali Vi ste ti koji treba da izgradite reputaciju za svoj studio. Kada pokrenete posao, ključ uspeha biće besprekorna čistoća Vašeg studija, odličan rad i savršena usluga, a profesionalizam je nephodan čak i u jednom opuštenom i nekonvencionalnom poslu kao što je ovaj.

Jedan dan u životu vlasnika studija za tetoviranje

Ovaj posao uglavnom zahteva kasno radno vreme, budući da se jedan ovakav studio najčešće otvara u podne, a zatvara se oko ponoći, a možda i kasnije. Zbog toga ćete želeti da imate osoblje od poverenja ukoliko niste u mogućnosti da svakodnevno budete u svom studiju. Nakon otvaranja i proveravanja studija, proverićete i finansijski stranu Vašeg poslovanja. Ako ste i sami majstor za tetoviranje, radićete sa klijentima i koordiniraćete rad sa svojim zaposlenima. Ovo je prilično opušten posao, i često ćete opušteno ćaskati sa svojim klijentima, ili se diviti njihovim prethodnim tetovažama.


O Vašim klijentima

Klijenti će biti osobe koje žele da se tetoviraju ili su došle u pratnji nekoga ko se tetovira ili po prvi put, ili je već imao iskustva u ovoj oblasti. Posebnu pažnju obratiće na čistoću Vašeg studija, a možda će hteti i da pogledaju Vaš dosadašnji ručni rad, zbog čega je veoma važno da imate portfolio sa fotografijama tetovaža koje ste do tada uradili. Vaši klijenti će možda imati nekih pitanja i nedoumica pre samog tetoviranja, a očekivaće da Vi ili bilo ko od Vašeg osoblja može da odgovori na njih.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Radna dozvola i osiguranje
 • Studio
 • Oprema za tetoviranje i način sterilizacije te opreme
 • Majstori za tetoviranje
 • Ugovori koje ćete sklapati sa Vašim klijentima

Dobre strane posla

 • Ako volite tetovaže, ovo je pravi posao za Vas.
 • Ako volite nestandardno radno vreme, uz ovaj posao ćete to i dobiti.
 • Upoznaćete zanimljive ljude koji imaju ista interesovanja kao i Vi.
 • Posao može biti veoma unosan kada izgradite svoje ime u tom svetu.
 • Ovaj posao je lako reklamirati, tetovaže Vaših klijenata će biti najbolja preporuka i reklama.

Loše strane posla

 • Budući da su radno vreme i Vaši klijenti neobični, možete naići i na neke problematične osobe (razmislite: maloletne osobe sa lažnim ispravama ili klijenti koji žele da se pod dejstvom alkohola upuste u noćnu avanturu).
 • Još jednom, kako biste izgradili prepoznatljivo ime u ovom poslu, moraćete da u početku radite tetovaže i po nižim cenama i na taj način da privučete klijente i proširite posao.

X