Servis za zatamnjivanje stakala

Servis za zatamnjivanje stakala

Posao: SERVIS ZA ZATAMNJIVANJE STAKALA
Vreme potrebno za početak: 1 NEDELJA
Vrednost investicije: 1000 €


Ako ste ikada odvezli svoj automobil na zatamnjivanje stakala i pomislili kako taj posao nije toliko komlikovan, razmislite o otvaranju servisa za zatamnjivanje stakala. I u pravu ste, nije uopšte teško ovladati ovom veštinom. Svako može jako brzo da nauči ovaj posao i da se osamostali. Materijal potreban za zatanjivanje stakala uzima samo mali deo cene koju su vlasnici automobila spremni da daju za ovu uslugu. To znači da je zarada za vlasnika ovog posla veoma unosna.

Možda Vi baš radite ovaj posao u nekoj auto radionici ili servisu i razmišljate da se osamostalite. Sada je pravo vreme da krenete u akciju, otvorite svoj servis i zaradu stavite u svoj džep. Odlična stvar kada je u pitanju ovaj posao jeste to što su početna ulaganja dosta mala. Sve što Vam je potrebno jeste materijal za zatamnjivanje stakala i nešto reklamnog materijala. Ovim poslom se možete baviti i u svoje slobodno vreme, ne zanemarujući Vaš stalni posao. Međutim, vrlo brzo ćete ostaviti svoj stalni posao i u potpunosti se posvetiti sopstvenom privatnom biznisu. Čak i tada, moći ćete da radite koliko god to Vi želite, da idete na odmor kada Vam odgovara i da vreme provodite sa svojim prijateljima i porodicom, a da ne budete stalno opterećeni vremenom. Nije Vam potreban ni prostor za servis. Možete raditi ispred svoje kuće, osim ako ne budete imali toliko klijenata da morate da iznajmite prostor za svoj sevis i da unajmite osoblje da radi za Vas. Kao što vidite, ovaj posao je veoma prilagodljiv i unosan, a pritom nema ni mnogo konkurencije.

Jedan dan u životu vlasnika servisa za zatamnjivanje stakala

Dan započinjete proveravanjem zakazanih poslova. Postarajte se da imate dovoljno materijala za rad pre nego što Vam klijenti stignu. Posao treba da obavite brzo i kvalitetno. Ako imate osoblje koje radi za Vas (u ovom slučaju ćete verovatno imati neku auto radionicu), postarajte se da imaju sve što im je potrebno za rad, da posao obavljaju na vreme i nadgledajte ih u poslu kako biste uvek bili sigurni u kvalitet usluga koje Vaši klijenti dobijaju u Vašem servisu. Deo vremena ćete provoditi reklamirajući svoj posao kod lokalnih prodavaca automobila ili pomoću reklama u lokalnim novinama i na internetu. Dan ćete završavati proveravanjem zaliha za naredni dan. Konačno, vodićete svaodnevno računa o svojim finansijama.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti biće vlasnici automobila ili, možda, prodavci automobila kojima je potrebna usluga zatamnjivanja stakala.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Plan poslovanja
 • Materijali za reklamiranje
 • Materijali za zatamnjivanje stakala
 • Prostor za rad
 • Auto prodavnica ili garaža (po želji)
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Zatamnjivanje stakla je posao koji je vrlo lako naučiti.
 • Početna ulaganja nisu zahtevna.
 • Možete raditi koliko god to Vama odgovara.
 • Ovaj posao možete raditi kao posao sa punim radnim vremenom, ali i kao posao sa skraćenim radnim vremenom.

Loše strane posla

 • Zatamnjivanje stakala može biti monoton posao.
 • Potrebno je vreme dok ne steknete prvih nekoliko klijenata.

X