Servis za popravku televizora

Servis za popravku televizora

Posao: SERVIS ZA POPRAVKU TELEVIZORA
Vreme potrebno za početak: 1 NEDELJA
Vrednost investicije: 2.000 €


Svi Vi koji umete da popravljate televizore, vreme je da svoje umeće pretvorite u vlastiti biznis i da otvorite servis za popravku televizora. Kako biste započeli ovakav posao, morate biti poznavaoci savremene tehnologije i dobri u popravkama televizora, jer će većina televizora za popravku biti LCD televizori. Čak i ljudi koji apsolutno podržavaju popravke starih televizora znaju da je popravka katodne cevi na starim modelim često skuplja od kupovine novog LCD televizora. Zato će većina Vašeg posla biti upravo LCD televizori.

Pobrinite se da imate odgovarajući alat za popravku televizora, a dobra stvar je da ovakav servis možete pokrenuti i u sopstvenoj kući. Ako odlučite da proširite svoj posao, svakako možete kupiti ili iznajmiti prostor za Vašu radionicu, ali to nije neophodno. Morate imati osiguranje i registrovati svoj posao. Dok budete pripremali otvaranje svog servisa, vodite računa i o reklamiranju koje će Vam dovesti prve klijente. Vizit karte su uvek dobra ideja, kao i reklame u lokalnim novinama i časopisima. Možete i ostavljati flajere po zgradama. Kako se vest o Vašem servisu i o Vašem nastojanju da svojim klijentima uštedite novac popravkom starih televizora bude širila, napredovaće i Vaš posao. Možda ćete potencijalne klijente ubediti da je za očuvanje životne sredine mnogo bolje osposobiti i popraviti stari LCD televizor nego baciti isti i kupiti novi televizor. Ako Vaš posao zaista krene, možete razmisliti o tome da unajmite pomoćnika ili osoblje koje će raditi za Vas. Ovo je svakako poslovna ideja koje Vaše umeće sa televizorima može pretvoriti u isplativ poslovni poduhvat.

Jedan dan u životu vlasnika servisa za popravku televizora

Svaki radni dan u poslu kao što je ovaj donosiće neku novu avanturu. Dane ćete, verovatno, započinjati proveravanjem svih tekućih i novopridošlih poslova. Možda ćete imati i po nekoliko TV prijemnika koji čekaju na popravku u Vašoj kući, ili ćete, ako se odlučite da radite na terenu, morati da dobijete detaljna uputstva na koju lokaciju treba da se uputite i da uvek kažete okvirno vreme kada Vas mogu očekivati. Pre nego što prihvatite neki posao, proverićete da li je sav Vaš alat pripremljen i spreman za rad. Postarajte se da imate i telefonsku sekretaricu ili da osposobite govornu pošti na svom mobilnom telefonu tako da do novih klijenata možete dolaziti čak i kada radite. Na kraju svakog dana, uzvraćaćete telefonske pozive svim potencijalnim klijentima, pospremaćete Vašu radionicu i vodićete računa o Vašim finansijama.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će za Vaš servis čuti od zadovoljnih mušterija ili preko Vaših reklama, a biće im potrebna popravka televizora ili druge televizijske opreme. Verovatno će biti zainteresovani da uštede novac i ulože ga u popravku televizora koji već imaju, a ne u kupovinu novog.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Naziv za Vašu firmu
 • Osiguranje
 • Alat za popravku televizora
 • Vizit karte i reklamni materijal
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Ukoliko volite televizore i elektroniku, Vaš hobi Vam može omogućiti pokretanje veoma isplativog posla.
 • Možete raditi i obavljati pozive i od kuće.
 • Možete unajmiti i osoblje koje će raditi za Vas ako to želite.
 • Ovaj posao vodi računa o očuvanju životne sredine, posebno ako se posvetite pravilnom odlaganju elektronskog otpada.
 • Kada god je moguće popraviti neki televizor, uštedećete novac svojim klijentima.

Loše strane posla

 • Uz konstantno napredovanje tehnologije i težnjom potrošača ka novim trendovima i modelima, možda ćete morati da svoje potencijalne klijente ubeđujete da je bolje popraviti stari televizor nego kupiti novi.

X