Servis za popravku šivaćih mašina

Servis za popravku šivaćih mašina

Posao: SERVIS ZA POPRAVKU ŠIVAĆIH MAŠINA
Vreme potrebno za početak: 1 MESEC
Vrednost investicije: 1.500 €


Ukoliko tragate za unosnim poslom koji možete započeti u udobnosti sopstvenog doma, razmislite o otvaranju servisa za popravku šivaćih mašina. Većina mašina za šivenje, iako rade ispravno, moraju jednom godišnje na servis. Upravo ovo predstavlja stalno neiscrpno tržište za ovaj posao. Najbolje od svega je to što je veoma jednostavno naučiti kako se šivaće mašine popravljaju i održavaju, a nije Vam potreban ni poseban alat. Veoma je lako započeti ovaj posao kao dodatni posao, a potom ga pretvoriti u stalni posao sa punim radnim vremenom kako se baza klijenata bude uvećavala, a to će zahvaljujući dobroj preporuci ići jako brzo.

Ukoliko se odlučite da pohađate kurs popravke šivaćih mašina, vodite računa da napravite dobar izbor. Ne želite da završite kurs koji će Vas osposobiti za popravku samo jedne vrste mašina za šivenje. Potražite kurs koji će Vam ponuditi osnove popravke šivaćih mašina koje se primenjuju na sve vrste i marke mašina. Mogli biste i da prođete kroz kurs koji će Vam pomoći da privučete prvih nekoliko klijenata, što i jeste najvažnije.

Jedan dan u životu vlasnika servisa za popravku šivaćih mašina

Tipičan dan će započeti time što ćete odabrati koje mašine želite da popravite ili im uradite servis tog dana. Vodićete računa koji ste rok za svaku popravku odredili sa svojim klijentima te ćete rad organizovati u odnosi i na taj parametar. Mnogi vlasnici servisa šivaćih mašina više vole da prvo odrade redovna održavanja mašina, jer je to brži i lakši posao, a potom prelaze na mašine kojima je potrebna popravka. Radni dan će uključivati i rad sa klijentima koji donose mašine na popravku i traže od Vas da procenite kvar. Drugi klijenti će svraćati da pokupe svoje mašine i da Vam plate za Vaše usluge. Kako Vaš posao bude rastao, možda ćete morati da unajmite i dodatne majstore, kojima ćete svakodnevno davati određene zadatke i određenu količinu posla.

Dobre strane posla

  • Veoma je lako da naučite da popravljate šivaće mašine.
  • Ovaj posao možete lako voditi od kuće.
  • Šivaće mašine zahtevaju godišnje redovne servise, čak i kada savršeno dobro rade.
  • Nije potreban nikakv poseban alat, što početna ulaganja drži na minimalnom nivou.
  • Potražnja za ovakvim uslugama je velika.

Loše strane posla

  • Kada usavršite umeće popravljanja šivaćih mašina, posao Vam se može učiniti monotonim.
  • Mnogi ljudi su spremniji da nakon kvara kupe nove mašine, a ne da ih popravljaju.

X