Servis za popravku kućne tehnike

Servis za popravku kućne tehnike

Posao: SERVIS ZA POPRAVKU KUĆNE TEHNIKE
Vreme potrebno za početak: 1 MESEC
Vrednost investicije: 3.000-4.000 €


Otvaranje servisa za popravku kućne tehnike je savršen izbor za preduzetnika koji želi da pomogne ljudima, ali i da dođe do ozbiljne zarade. Sva

ki dom ima veliki broj kućnih uređaja, od frižidera, preko šporeta, veš mašina pa do mikrotalasnih pećnica. Ovi uređaji će se sigurno u jednom trenutku pokvariti, što vlasnicima ostavlja izbor da kupe nove ili da poprave stare. U zavisnosti od cene uređaja, često je jeftinija varijanta da prosto uređaj zamenite novim. Ipak, ukoliko budete ponudili pristupačne cene za popravku tih uređaja, vlasnici uređaja mogu zadržati svoje stare uređaje i višak novca koji će im ostati. Ovaj poslovni poduhvat Vam može doneti solidnu zaradu ako poslujete na pravi način.

Ukoliko ste Vi iskusni majstor za kućnu tehniku, prirodan sledeći korak za Vas jeste da se osamostalite i pokrenete svoj posao. Ipak, ako niste vešti u popravkama kućnih uređaja, možete jednostavno unajmiti kvalifikovano osoblje da radi za Vas. Na ovaj način imaćete slobodnog vremena koje ćete utrošiti na reklamiranje svog posla. Razmislite da li bi Vam otkupljivanje licence nekog servisa odgovaralo budući da ćete uz ovu opciju dobiti prepoznatljivo ime za svoj servis i potrebnu opremu za popravke. Najbolji način da uspete u ovom poslu jeste da Vaše usluge budu na najvišem nivou. To znači da Vaše osoblje mora stizati na vreme na dogovorena mesta. Takođe, mogli biste da imate dežurnog majstora tokom večeri ili tokom vikenda za sve hitne slučajeve koji mogu iskrsnuti. Najbitnije je da obećate samo onoliko koliko možete da pružite i da odredite razumne cene. Za vrlo kratko vreme moraćete da unajmite dodatno osoblje kako biste postigli da obavite sav posao.

Jedan dan u životu vlasnika servisa za popravku kućne tehnike

Dan započinjete proveravanjem zakazanih poslova za taj dan. Ako sami vršite popravke, postarajte se da imate svu potrebnu opremu i delove za te poslove i vodite računa da uvek stižete u dogovoreno vreme. Ukoliko imate osoblje koje obavlja popravke za Vas, koordiniraćete sa svojim radnicima kako biste uvek bili sigurni da ne kasne. Kada je popravka gotova, radnici će Vam slati profakturu kako biste mogli da naplatite usluge, a uvek će ostavljati i svoje vizit karte klijentima. Ukoliko ne obavljate Vi popravke, kontaktiraćete svoje klijente kako biste bili sigurni da su zadovoljni uslugim koju su dobili. Deo dana posvetićete reklamiranju svog posla po gradu ostavljajući letke u lokalnim prodavnicama kućne tehnike, ili putem oglasa u lokalnim novinama i časopisima ili na internetu. Na kraju dana beležićete dnevni pazar i pregledati sve zakazane poslove za naredni dan.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe kojima je potrebna kvalitetna popravka kućnih uređaja po razumnim cenama.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Iskustvo u popravljanju kućnih uređaja (ili spremnost da unajmite osoblje da radi za Vas)
 • Kombi ili kamion
 • Radna licenca i osiguranje
 • Plan i materijali za raklamiranje
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Ako ste iskusni majstor, ovo će biti lak posao za Vas.
 • Ukoliko niste vični popravkama kućnih uređaja, možete unajmiti osoblje da obavlja taj posao za Vas.
 • Sami možete odrediti svoje radno vreme.
 • Potražnja za ovakvim uslugama će uvek biti velika.

Loše strane posla

 • Početna ulaganja su zahtevna.
 • Potrebno je vreme pre nego što steknete stalne klijente i pre nego što budete u mogućnosti da unajmite stručno osoblje da radi za Vas.

X