Servis za dopunu kertridža i tonera

Servis za dopunu kertridža i tonera

Posao: SERVIS ZA DOPUNU KETRIDŽA I TONERA
Vreme potrebno za početak: 6 MESECI
Vrednost investicije: 300-1.000 €


Ako tragate za jedinstvenom poslovnom idejom, razmislite o otvaranju servisa za dopunu kertridža i tonera, jer pored toga što ova ideja pomaže očuvanje životne sredine, ona je i veoma unosna. Započinjanje ovog posla je lako i nije finansijsku zahtevno. Vi sakupljate prazne kertridže i tonere za štampače i dopunjavate ih odgovarajućom vrstom mastila. Kada ih prodajete svojim klijentima, imate slobodu da im kažete da su Vaši kertridži i toneri podjednako dobri kao i novi, ali i da kupovinom Vaših tonera oni pomažu u borbi za očuvanje životne sredine.

Ono što je takođe odlično kod ove poslovne ideje jeste da Vi vremenom postajeti pravi poznavalac ovog zanata i u mogućnosti ste da svojim klijentima pomognete da pronađu i kupe upravo ono što im treba i da još uštede određenu količinu novca. Uz sveprisutnost štampača koja vlada u ovo vreme, ovo je neprocenjivi zanat koji možete da naučite, a možete se baviti njime u slobodno vreme ili kao poslom sa punim radnim vremenom.

Možete odlučiti da i druge podučavate ovom zanatu i prepustiti njima da dopunjuju kertridže i isporučuju ih dok se Vi bavite reklamiranjem svog posla. Bez obzira da li ćete ovom poslu prići polako i površno ili ćete duboko zagaziti u te vode, servis za dopunu kertridža i tonera je poslovna ideja koja obećava.

Jedan dan u životu vlasnika servisa za dopunu kertridža i tonera

Mnogi vlasnici ovakvih servisa odlučuju da jedan deo dana provedu puneći sve kertridže tako da ostatak dana mogu da se posvete reklamiranju svog posla, isporukama, ili prosto uzmu slobodno. Vodite računa da svakog dana napunite dovoljan broj kertridža kako biste uvek imali dobru zalihu i trudite se da sve postojeće poslove završite u što kraćem roku. Ako Vaša ponuda obuhvata i isporuku kertridža, morate odvojiti vreme i za taj posao. Na kraju dana, obnovićete svoje zalihe, proveriti svoje finansije, i pripremiti se za nove poslove koji će iskrsnuti. U zavisnosti od veličine Vašeg posla, ove aktivnosti će Vam oduzeti svega nekoliko časova ili mogu zahtevati i višednevni rad i dodatno osoblje.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti vlasnici štampača kojima je potrebno dopuniti kertridže ili tonere. Možda će se obratiti Vašem servisu, jer su odgovorni prema životnoj sredini, ili prosto žele da uštede novac koji bi morali da daju za nove kertridže i tonere. U svakom slučaju, možete obezbediti stalne klijente pružajući im kvalitetnu i brzu uslugu.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Uputstvo kako dopuniti kertridž ili toner
  • Velika zaliha kertridža za razne tipove štampača
  • Plan reklamiranja, internet sajt ili prostor za radnju (servis)
  • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

  • Ovaj posao možete voditi isključivo iz svog doma ili iz radnje.
  • Možete raditi koliko god to Vi želite.
  • Lako i brzo možete zaposliti druge da rade za Vas.
  • Ovo je posao kojim možete delimično pomoći očuvanju životne sredine.

Loše strane posla

  • Morate reklamirati svoj posao inače će klijenti uvek kupovati kertridže na uobičajenim mestima.
  • Možda ćete morati da ubeđujete klijente da su Vaši proizvodi podjednako dobri kao i novi proizvodi.

X