Ručno pravljenje nakita

Ručno pravljenje nakita

Posao: RUČNO PRAVLJENJE NAKITA
Vreme potrebno za početak: 2 MESECA
Vrednost investicije: 500-1.000 €


Ukoliko ste kreativni, volite da stvarate sopstvenim rukama i želite unosan posao koji možete da radite kod kuće, pravljenje nakita može biti posao baš za Vas. Veoma je malo izdataka, a možete vrlo brzo početi da zarađujete, posebno ako svoje proizvode izlažete u skupim prodajnim objektima.

Potrebna oprema za ovaj posao je neznatna. Kao prvo, trebaće Vam računar zbog vođenja Vaših finansija i, budući da je ovo velika internet poslovna ideja, mogli biste da se odlučite da svoj nakit prodajete preko interneta, zbog čega će Vam trebati i sajt. Potreban Vam je takođe i materijal za pravljenje nakita i to od jeftine bižuterije pa sve do skupocenih materijala kao što su polu-drago kamenje, zlato i srebro. Postoje mesta koja ovu robu prodaju uz velike popuste tako da ovo ne mora uopšte da bude neki veliki izdatak kada započinjete svoj posao. Jedini sastojak koji će Vam biti potreban, pored gore pomenutih, jeste vreme. Nekoliko sati nedeljno trebalo bi da bude dovoljno da osnujete i pokrenete svoj posao pravljenja nakita. Za vrlo kratko vreme, mogli biste da ostvarite svoj san da pravite prelepe komade nakita i da zarađujete prodajući ih.

Jedan dan u životu tvorca ručno pravljenog nakita

Tipičan dan započinjaće proveravanjem porudžbina, i onih putem interneta i onih od prodajnih objekata, a potom ćete morati da ih ubeležite u Vašu listu poručene robe. Morate se postarati da sve porudžbine budu gotove i isporučene u dogovorenom roku. Potom možete provoditi vreme praveći nakit. Konačno, Vaš dan će uključivati i nabavku materijala, ili putem interneta ili u odgovarajućim prodavnicama, za Vaše nove kreacije.

Dobre strane posla

  • Ako volite da pravite nakit, ovaj posao će predstavljati mogućnost da iskažete Vaš talenat i umeće na vrlo profitabilan način.
  • Vođenje finansija je prilično jednostavno ako imate već unapred pripremeljene knjigovodstvene programe.
  • Uz prilično malo ulaganja u materijal, možete praviti izuzetno isplative komade nakita.

Loše strane posla

  • Može Vam se učiniti teškim da prodajete svoj nakit ukoliko nemate dovoljno novih kreativnih ideja.
  • Pravljenje nakita zahteva izuzetnu pažnju kada su u pitanju detalji tako da to može biti veoma zamorno.

X