Proizvodnja svadbenih torti

Proizvodnja svadbenih torti

Posao: RADIONICA ZA IZRADU SVADBENIH TORTI
Vreme potrebno za početak: 1 MESEC
Vrednost investicije: 2.000 €


Ukoliko ste Vi iskusni poslastičar i volite da pravite torte za posebne prilike, a želite i da budete sami svoj gazda, pokretanje proizvodnje svadbenih torti je možda savršena poslovna ideja za Vas. Bez obzira na ekonomsku situaciju, ljudi će se i dalje venčavati i na svojim svadbenim proslavama imaće veličanstvene torte. Pa ipak, ako želite da pokrenete ovaj posao, pazite, jer to zahteva mnogo više stvari od kupovine nekoliko miksera. Trebalo bi da počnete od pravljenja solidnog plana poslovanja.

Taj plan će Vam pomoći da svoj trud usmerite na pravi način i da odlučite kako ćete reklamirati svoj posao, koje vrste radnih dozvola su Vam potrebne, koliko će Vam zaposlenih biti potrebno... Iako imate neku osnovnu opremu za pravljenje torti, moraćete da kupite profesionalne miksere i drugu opremu i da obezbedite dovoljno veliki prostor da možete da radite i na više torti u isti vreme. Obavezno proverite koje su Vam sve dozvole potrebne za rad. Obavezno napravite i svoj inetrnet sajt i na njemu postavite fotografije Vaših torti. Na ovaj način, kada potencijalna mušterija pita za neku Vašu tortu, možete ga prosto usmeriti na Vaš sajt. Uradite svoje vizit karte i razne brošure koje ćete ostaviti kod lokalnih servisa za ketering, potom u cvećarama, buticima venčanica... Vizit karte dajte svim svojim klijentima kako bi mogli i na taj način da Vas preporučuju i reklamiraju, a razmislite i o popustima na samom početku. Uskoro ćete morati da unajmite dodatno osoblje koje će Vam pomagati da postignete da odradite sve svoje porudžbine i isporučite torte na vreme.

Jedan dan u životu vlasnika

Vaš radni dan započinjaće proveravanjem da li imate nekih novih porudžbina. Kontaktiraćete svoje klijente kako biste se dogovorili oko detalja u vezi sa tortom, a možda ćete se zbog tih detalja morati sa njima i lično da sastajete. Klijenti će verovatno želeti da isprobaju neke ukuse torti, tako da su Vam neophodni unapred pripremljeni uzorci. Potom ćete proveriti da li imate nekih isporuka koje treba da obavite tog dana. Pre nego što prebacite tortu do mesta proslave, moraćete da proverite da je torta u savršenom redu. Ukoliko imate osoblje koje radi za Vas neke od ovih zadataka prebacićete na njih i održavaćete kontakt sa klijentima kako biste se uverili da je sve prošlo u najboljem redu. Ako imate nešto slobodnog vremena, bavićete se reklamiranjem svog posla. Konačno, proveravaćete svoje finansije kako biste bili sigurni da je sve u najboljem redu.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti neveste, ketering servisi i organizatori venčanja koji tragaju za savršenom tortom za svoje proslave.

 Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Plan poslovanja
 • Plan i materijali za reklamiranje
 • Licence i dozvole
 • Oprema i materijali za profesionalno pripremanje torti
 • Prostor za rad
 • Vozilo za transport torti
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Potražnja za svadbenim tortama će uvek biti velika.
 • Kada odradite nekoliko upečatljivih torti, proizvodnja i isporuka postaju jednostavan i unosan posao.
 • Početna ulaganja su mala.
 • Za posebne želje možete naplaćivati posebne cene.
 • Ovaj posao možete raditi od kuće i u svoje slobodno vreme dok ne poželite da posao proširite i razgranate.

Loše strane posla

 • Rokovi su veoma bitni u ovom poslu, tako da je stres često prisutan.
 • Potrebno je vreme dok izgradite svoju bazu klijenata.

X