Kako otvoriti salon za manikir i pedikir

Kako otvoriti salon za manikir i pedikir

Posao: SALON ZA PEDIKIR I MANIKIR
Vreme potrebno za početak: 1 NEDELJA
Vrednost investicije: 1000-3000 €


Manikir i pedikir ljudima mogu pružiti veliko zadovoljstvo. Međutim, da li ste znali da zarada može biti itekako privlačna ukoliko se informišete kako da otvorite sopstveni salon za manikir i pedikir? Otvaranje ovakvog salona je odlična poslovna ideja za pravog preduzetnika i jedan od poslova koji je opstao uprkos promenljivoj ekonomskoj situaciji.

Evo osnovne ideje kada je u pitanju uspešan plan poslovanja salona za manikir i pedikir: Pored obaveznih poslovnih licenci, osiguranja i radnih dozvola, moraćete da iznajmite poslovni prostor za vaš salon. Prostor ne mora biti prevelik zato što je oprema za ovaj posao prilično mala. Sledeće, treba da nabavite vašu opremu za rad – stolove, stolice, lakove i ostale potrepštine. Konačno, trebaće Vam i radnici tj. osoblje obučeno za manikir i pedikir. Veoma je važno da Vaš svaki zaposleni koji radi sa klijentima ima validnu diplomu kozmetičara koja uključuje i manikir i pedikir kao deo akreditacije. Uz atraktivni ambijent i sa konkurentskim cenama Vaših usluga, Vaš posao će gotovo odmah krenuti. Ovo je najjednostavniji način za otvaranje salona za manikir i pedikir, ali i polazna tačka za proširenje delatnosti vašeg salona i na tretmane tela (masaže, depilacije i drugi spa tretmani), kao i za prilagođavanje Vaše opreme najnovijim i najsavremenijim trendovima (kupke za stopala sa mehurićima i terapeutske stolice). Ipak, za sam početak, dobro obučeni radnici i dobra ponuda usluga biće sve što Vam je potrebno za salon za manikir i pedikir koji će poslovati sa uspehom.

Jedan dan u životu vlasnika salona za manikir i pedikir

Od onog trenutka kada započnete sa ovim svojim biznisom, Vaš tipični radni dan će biti ispunjen obavezama jednog menadžera. Deo dana možete provoditi u salonu uveravajući se da sve funkcioniše u najboljem redu, a ostatak vremena možete trošiti na nabavku potrebnog materijala, proveravanje finansija i na razmatranje načina kako da povećate svoje prihode. Ukoliko odlučite da budete više uključeni u sam posao i pritom ste licencirani kozmetičar, mogli biste i sami da radite sa klijentima i postanete deo svakodnevnog rada u salonu. Za koju god opciju da se odlučite, vodićete jedan unosan i prijatan posao sa jednom specijalnom pogodnošću – uvek ćete imati besprekorno sređene nokte.

O Vašim klijentima

Vaša klijentela će obuhvatati osobe oba pola i svih generacija, posebno ako se uzme u obzir da su manikir i pedikir sada veoma u trendu. Ako napravite kvalitetnu i efektivnu ponudu svojih usluga, mogli biste da privučete klijente poput devojaka koje se pripremaju za slavlja, devojaka koje se spremaju za noćne izlaske, a možete računati i na žene i muškarce svih godina koji prosto vole ugođaj i privlačan rezultat koji pružaju manikir i pedikir. Ponudite im opuštajuću i prijatnu atmosferu za pristojnu cenu i obezbedićete više klijenata nego što možete i da zamislite.

Šta Vam je potrebno za početak

 • Poslovni prostor sa prikladno dekorisanim izlogom
 • Poslovne licence, osiguranje i radne dozvole
 • Licencirani kozmetičari
 • Veliki spektar lakova i ostale potrepštine za manikir i pedikir
 • Spisak usluga koje je moguće koristiti u Vašem salonu
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Ovaj posao može biti unosan i prijatan za one koji su zainteresovani za ovu vrstu delatnosti.
 • Možete otvoriti i više od jednog salona kako Vaše poslovno iskustvo i reputacija Vašeg salona budu rasli.
 • Ovaj posao se pokazao vrlo postojanim uprkos nestabilnoj ekonomskoj situaciji.

Loše strane posla

 • Ovaj posao zahteva priličnu početnu investiciju.
 • Posao na samom početku može biti vrlo zahtevan u pogledu Vašeg vremena.

X