Kako da postanete vlasnik kamiona za prodaju sladoleda

Kako da postanete vlasnik kamiona za prodaju sladoleda

Posao: KAMION ZA PRODAJU SLADOLEDA
Vreme potrebno za početak: 1 NEDELJA
Vrednost investicije: 7.000-15.000 €


Ako Vas privlači ideja da usrećujete ljude i da uživate u slobodi da posedujete sopstveni unosan posao, razmislite o tome da otvorite kamion za prodaju sladoleda. Sloboda je ključna reč kada je u pitanju ova poslovna ideja koja ne uzrokuje visok nivo stresa. Kao vlasnik takvog posla, možete izabrati gde, kada i koliko želite da radite, nije Vam potrebna nikakva diploma ili obrazovanje za započinjanje posla, a Vaše početne investicije mogu biti i skromne (jednostavna kolica za sladoled i Vaše dve noge) a i veoma visoke (jedan ili više kamiona sa sve zvonima i trubama ili čak sa otkupljanom licencom za sladoled) u zavisnosti od toga šta Vam budžet dozvoljava. Ovo Vam može biti vikend posao ili dodatna zarada dok ne shvatite potencijal koji leži u ovom poslu.

Ipak, jednom kada uvidite koliko ovaj posao unosan može biti, možda ćete i napustiti svoj stalni posao. Najbolja stvar kod ovog posla je stabilno tržište, jer deca će uvek jesti sladoled, a roditelji će uvek pristajati da im sladoled i kupuju. Čak i u teškim ekonomskim vremenima, sladoled će opstati kao jeftino zadovoljstvo koje ljude usrećuje.

Jedan dan u životu vlasnika kamiona za prodaju sladoleda

Tipičan dan u životu vlasnika kamiona za prodaju sladoleda počeće obraćanjem pažnje na detalje. Morate biti sigurni da je Vaš kamion za sladoled uredan i da dobro funkcioniše, kako biste vodili računa i o Vašim mušterijama i o Vašem poslu. Vodićete računa o ponudi sladoleda i nekim novim ukusima koje ćete uvrstiti u ponudu, a i o zalihama sladoleda u kamionu pre nego što krenete u akciju. Rani polazak na teren će uticati na povećanje Vaših prihoda, a potrebno je i da uočite koje je vreme najpovoljnije za prodaju i Vaš rad. Pre i posle rada na terenu, potrebno je da pažljivo svodite svoje računice za taj dan. Verovatno najvažniji deo posla je da zapamtite da se uvek osmehujete i da uživate u radu sa decom (a i odraslima) koji su glavni oslonac Vašeg posla.

O Vašim mušterijama

Vaše mušterije će biti deca i odrasli koji vole da uživaju u dobrom sladoledu.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Kolica ili kamion za prodaju sladoleda sa odgovarajućim zamrzivačima i reklamama
  • Dozvola za rad i sve ostale potrebne dozvole (zavisi od lokalne vlasti)
  • Osiguranje
  • Oprema za sladoled i povoljan dobavljač
  • Dobro razrađena putanja kojom ćete se kretati i prodavati sladoled

Dobre strane posla

  • Od prvog dana Vi diktirate tempo rada.
  • Troškovi ulaganja i održavanja nisu zahtevni.
  • Prodavanje sladoleda je siguran i profitabilan posao.
  • Sam posao nije stresan i može biti veoma prijatan.

Loše strane posla

  • Godišnje doba i vremenski uslovi mogu uticati na Vaš posao i Vašu zaradu.

X