Kako da pokrenete proizvodnju i prodaju abažura

Kako da pokrenete proizvodnju i prodaju abažura

Posao: PROIZVODNJA I PRODAJA ABAŽURA
Vreme potrebno za početak: 1 MESEC
Vrednost investicije: 4.000 - 10.000 €


Ukoliko odlučite da se bavite proizvodnjom abažura i pokrenete svoj posao, dobićete odličan način da svoju kreativnost upotrebite kako biste pravili prelepe ukrase za kuću, a koje ćete prodavati uz veliku zaradu. Ovaj posao možete raditi bez punog radnog vremena i to u udobnosti svoje kuće, radeći onoliko koliko to Vi želite. Sve što Vam je potrebno jesu materijali, ukrasi i šivaća mašina ili fabrički lepak.

Ako ne znate da pravite abažure, vrlo je jednostavno i pregršt uputstava možete naći na internetu. Možete izabrati težu opciju, a to je da sami napravite skroz novi abažur, ili da idete lakšim putem, a to znači da kupite jefitine obične abažure i da ih potom prekrijete i ukrasite jedinstvenim materijalom i elegantinijim ukrasima. Ovo bi možda mogao da bude dobar način da krenete sa ovim poslom, barem dok se ne izveštite u pravljenju novih abažura. Ukoliko planirate da abažure prodajete pitem interneta, moraćete da imate dobar sajt na kojem će biti izloženi Vaši modeli abažura i putem kojeg će klijenti moći da naručuju primerke i da ih plaćaju. Ako niste stručni u izradi sajtova, uvek možete unajmiti profesionalca koji će Vam napraviti i uređivati sajt. Ovo će biti dobra investicija, jer će Vam biti omogućeno da robu prodajete čitavog dana, čak i kada ne radite. Morate imati dobre zalihe abažura kako biste mogli da blagovremeno isporučujete robu svojim klijentima. U ponuditi možete imati i abažure koje ćete raditi po porudžbini, za one klijente koji žele abažur sa nekom svojom fotografijom, na primer. Za ovo ćete morati da smislite način na koji ćete prebacivati sliku na materijale. Još jedan način na koji možete personalizovati abažure jeste omogućavanje svojim klijentima da Vam pošalju parče materijala za abažur koji ćete Vi iskoristiti, a koji se slaže sa nekim delom nameštaja u kući klijenta, ili nešto slično. Na Vašem sajtu morate objasniti sve ove mogućnosti i odrediti cenovnik za različite veličine i stilove abažura. Postarajte se da dobijete povoljne cene od firme koja će raditi dostavu Vaših abažura, a troškove dostave uključite u svoj cenovnik. Konačno, svoj posao možete reklamirati na sajtovima koji se bave dekoracijom domova, a možete dati i reklamu u lokalnim novinama i telefonskim imenicima. Kako posao bude rastao, moraćete da odlučite da li želite da ovaj posao pretvorite u posao sa punim radnim vremenom i obogatite svoju ponudu.

Jedan dan u životu proizvođača abažura

Budući da je ovo posao sa nepotpunim radnim vremenom, radićete onoliko koliko to Vama odgovara. Onda kada radite, deo vremena ćete provoditi praveći abažure i uvećavajući Vaše zalihe robe. Fotografisaćete svoje nove modele i stavljaćete te slike na sajt. Proveravaćete sve svoje porudžbine i propremati ih za blagovremenu isporuku. Ukoliko odlučite da radite po narudžbini, moraćete i da budete u kontaktu sa klijentima kako biste razgovarali o ovim projektima.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe koje tragaju za jednistvenim, ručno napravljenim abažurima.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Umeće pravljenja abažura
 • Materijali
 • Ukrasi
 • Fabrički lepak
 • Oprema za šivenje
 • Sajt (ukoliko imate otvorenu onlajn prodaju)
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Ljudi uvek traže jedinstvene ukrasne predmete za svoje domove i kancelarije.
 • Materijali nisu skupi.
 • Vaša zarada će biti velika.
 • Ovaj posao ne morate raditi puno radno vreme i možete ga voditi od kuće.
 • Početne investicije nisu zahtevne.

Loše strane posla

 • Potrebno je vreme da usavršite svoju veštinu pravljenja abažura.
 • Morate biti strpljivi dok ne napravite svoju zalihe robe i ne napravite svoj sajt.

X