Kako da pokrenete agenciju za distribuciju letaka

Kako da pokrenete agenciju za distribuciju letaka

Posao: AGENCIJA ZA DISTRIBUCIJU LETAKA
Vreme potrebno za početak: 1 DAN
Vrednost investicije: 50-100 €


Ako ste zainteresovani za poslovni poduhvat koji je lako započeti i za koji su potrebna mala početna ulaganja, razmislite o otvaranju agencije za distribuciju letaka. Princip je jednostavan – firme koje žele da privuku veći broj klijenata često koriste letke kao deo svog reklamiranja. Vaša agencija će obezbeđivati te usluge po ceni koja Vam odgovara i koja Vam donosi zaradu, a Vašim klijentima uspeh u poslu.

Najbolji deo je sigurno lakoća sa kojom možete pokrenuti ovaj posao. Možete odštampati nekoliko primeraka letaka koje biste delili i mape oblasti u kojoj biste vršili distribuciju, a sve kako biste mogli da svoje usluge na što bolji način ponudite i prezentujete lokalnim firmama za koje smatrate da bi mogle biti zainteresovane. Većina agencija za distribuciju letaka naplaćuje po broju podeljenih letaka, tako da možete da razmislite o tome kakve cene ćete ponuditi. U ovu poslovnu ideju možete uključiti i dodatno osoblje, i na taj način povećati pokrivenost teritorije na kojoj ste prvobitno radili. I dok Vaši leci budu radili svoj posao tj. obezbeđivali više posla Vašim klijentima, Vaša zarada će takođe rasti, a to je idealna situacija.

 Jedan dan u životu vlasnika agencije za distribuciju letaka

Pod uslovom da ste već pokrenuli posao, tipičan dan za Vas, budući da ste vlasnik agencije za distribuciju letaka, počeće pripremama ruta za podelu letaka tog dana. Ukoliko sami radite distribuciju, počećete sa podelom letaka u onom broju koji je zahtevao Vaš klijent. Kada završite posao, kontaktirajte klijenta i obavestite ga o završenom poslu. Takođe, kontaktiraćete klijenta nakon nekog vremena kako biste se informisali o efektu Vaše distribucije letaka. Ako su zadovoljni rezultataima, možete ih zamoliti da Vas preporuče i drugim lokalnim firmama. Kasnije tog dana, kontaktiraćete sve potencijalne klijente i proveriti stanje Vaših finansija.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti vlasnici lokalnih firmi koji tragaju za proširenjem svog posla pomoću povoljnog, ali efikasnog načina reklamiranja. Vaša agencija će obezbediti usluge koje su im potrebne, a ako budu zadovoljni rezultatima, mogu Vam se obratiti ponovo kada im Vaše usluge budu potrebne, a mogu Vas i preporučiti drugim firmama.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Uzorci letaka
  • Određen način distribucije (automobilom, peške...)
  • Radna dozvola (ukoliko je potreban za teritoriju na kojoj živite)

Dobre strane posla

  • Ovaj posao možete započeti veoma lako i bez velikih ulaganja.
  • Možete biti glavna osoba za ovaj posao u Vašem okruženju.
  • Posao možete započeti sa skraćenim radnim vremenom, a potom možete preći na posao sa punim radnim vremenom kako baza Vaših klijenata bude rasla.

Loše strane posla

  • Ukoliko radite sami u početku, može se desiti da provodite po ceo dan u podeli letaka kada Vam naiđe neki veliki posao.
  • Ne smete se plašiti direktnog kontakta sa potencijalnim klijentima, jes ste Vi ta osoba koja će ih ubediti u kvalitet usluga koje nudite.

X