Kako da otvorite studio za jogu

Kako da otvorite studio za jogu

Posao: STUDIO ZA JOGU
Vreme potrebno za početak: 1 NEDELJA
Vrednost investicije: 1.000-1.500 €


Otvaranje studija za jogu je odlična poslovna mogućnost za iskusnog joga instruktora koja će drugima da pomogne da postignu fizičku i mentalnu snagu koju podstiče joga. Joga je drevna fizička i duhovna veština, koja potiče iz Indije i koja pomoću specifičnih položaja tela i mentalnih vežbi povećava snagu i oštrinu uma.

Prvo šta Vam je potrebno da biste otvorili joga studio jeste sertifikat joga instruktora koji možete dobiti ili u nekoj od škola joge ili od uvaženog instruktora. Sledeće što Vam treba jeste plan poslovanja koji će Vam pomoći da pravilno usmerite svoj trud i rad i tako povećate šansu da Vaši rezultati i zarada budu na vrhunskom nivou. Odlučite gde će biti Vaš joga studio i da li možda treba da otkupite licencu za svoj posao. Možete započeti posao u manjem obimu, koristeći prostor u lokalnim sportskim centrima ili iznajmljujući prostor u fitnes centrima dok ne prikupite dovoljno klijentele da iznajmite sopstveni studio. Ukoliko imate dovoljno finansijskih sredstava, licenca će Vam pomoći oko svih početnih odluka, od toga kakve ćete časove sve nuditi pa do cene koju ćete naplaćivati. Licenca će Vam takođe doneti i prepoznatljivost i pomoć oko reklamiranja. Ako niste iskusni u jogi do te mere da možete druge da podučavate, ali vidite mogućnost zarade u ovoj poslovnoj ideji, možete unajmiti instruktore da rade za Vas. Instruktori mogu biti specijalizovani u različitim oblastima što će omogućiti Vašem studiju da pored časova joge ponudite i časove drugih popularnih vežbi kao što je pilates. Kada odredite koje će časove pružati Vaš studio, morate nabaviti odgovarajuću opremu za te časove kao što su strunjače za jogu, tegovi i steperi. Još jedna veoma bitna nabavka jeste nabavka osiguranja. Morate biti osigurani u slučaju da se neka nezgoda ili povreda dogodi u Vašem studiju. Reklamirajte svoj posao deleći flajere po gardu, razgovarajući sa prijateljima i porodicom i putem reklama u lokalnim časopisima i telefonskom imeniku. Definitivno će Vam trebati i sajt. Kako biste maksimalno uvećali svoju zaradu, razmislite o iznajmljivanju Vašeg studija drugim licima kao što su instruktori samoodbrane ili borilačkih veština. Kao što vidite, postoji mnogo načina da se iskoristi ovaj veoma popularan vid vežbanja. Vaše umeće i posvećenost radu može jedan mali studio da uzdigne na viši nivo i donese Vam veliku zaradu.

Jedan dan u životu vlasnika studija za jogu

Ukoliko ste instruktor joge, dolazićete u studio dosta pre prvog časa kako biste se postarali da prostor bude čist i da potrebna oprema bude u najboljem redu. Ako Vi ne držite časove, svakako ćete dolaziti u studio pre prvog časa i pozdravljati klijente dok budu dolazili na svoj čas. Tokom dana ćete obavljati i telefonske pozive i upisivati nove članove.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe koje traže dobrog instruktora joge.

Šta Vam treba da započnete ovaj posao

 • Plan poslovanja studija za jogu
 • Prostor za Vaš studio
 • Osiguranje
 • Oprema
 • Plan i materijali za reklamiranje
 • Licenca (po želji)
 • Instruktori (po želji)
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Joga je veoma popularna fitnes opcija sa slabim utroškom energije za osobe svih starosnih grupa i različite fizičke spremnosti.
 • Licence su dostupne kako bi Vam pomogle da započnete posao.
 • Možete započeti posao u manjem obimu tako što ćete iznajmiti prostor u okviru neke druge institucije.
 • Možete unajmiti instruktore joge da drže časove umesto Vas.
 • Možete da radite po ceo dan upravo ono što volite.

Loše strane posla

 • Potrebno je vreme da izgradite svoju klijentelu.
 • Ovo je posao sa velikom konkurencijom; moraćete da na neki način svoj studio učinite posebnim kako biste privukli klijente.

X