Kako da otvorite radionicu za popravku nameštaja

Kako da otvorite radionicu za popravku nameštaja

Posao: RADIONICA ZA POPRAVKU NAMEŠTAJA
Vreme potrebno za početak: 2 DANA
Vrednost investicije: 500-1.000 €


Ukoliko ste spretni sa rukama i cenite vrednost koju nameštaj može da ima, trebalo bi da otvorite radionicu za popravku nameštaja. Vrednost koju komad nameštaja ima može biti novčana ukoliko se radi o nekom unikatu, ali ta vrednost može biti i sentimentalne prirode ako se, na primer, radi o kolevci koja je u nekoj porodici već generacijama. Ukoliko ste talentovani za rad sa nameštajem, popravka ili presvlačenje nameštaja predstvaljaju posao koji uspešno možete voditi i od kuće. Poslovne ideje poput ove su odlične jer ne zahtevaju rad u okviru punog radnog vremena, a pritom omogućavaju da obezbedite sebi dodatni prihod i to radeći ono što volite.

Jedina stvar koja će Vam biti potrebna, pored umeća popravke i nešto alata, jeste veliki prostor u kojem ćete držati nameštaj na kojem trenutno radite. Komadi nameštaja mogu biti prilično veliki tako da Vam je potran prostor za skladištenje poput Vaše garaže. Ovo je takođe odlična poslovna ideja za međusobnu poslovnu saradnju u kojoj jedna osoba radi popravke nameštaja, a druga se bavi presvlačenjem nameštaja. Možete izabrati da se specijalizujete za jednu vrstu nameštaja - antikviteti, moderan nameštaj ili samo stolice. Morate umeti dobro da procenite veličinu posla, jer će većina klijenata zahtevati da tu procenui cenu popravke dobiju pre dogovaranja posla. Ako u hodu naiđete na neki problem, pozovite klijenta i porazgovarajte o uvećanju cene pre nego što nastavite sa radom. Ukoliko je Vaša procena bila dobra, ali se desilo tokom rada da ste uvideli da će cena biti nešto viša, ponekad je bolje preći preko toga i fokusirati se na dobru uslugu koju ćete pružiti. Postarajte se da imate fotografije nameštaja pre i posle popravke i postavite ih na svoj internet sajt, ili, ako nemate sajt, uvrstite ih u svoj portfolio koji ćete pokazivati svojim potencijalnim klijentima. Reklamirajte svoj posao po gradu pomoću flajera koje ćete deliti u blizini antikvarnica ili prodavnica polovnog nameštaja. Razmislite o kupovini polovnog nameštaja koji ćete urediti, a potom i prodavati. Postoji zaista mnogo opcija za preduzetnika koji je dobar o obradi drveta, a pritom želi da svoj trud i vreme uloži u otvaranje radionice za popravku nameštaja.

Jedan dan u životu vlasnika radionice za popravku nameštaja

Ukoliko imate zakazane poslove, tokom dana ćete raditi na njima. Primaćete pozive od potencijalnih klijenata. Ako otkupljujete nameštaj kako biste ga popravili a zatim i prodali, deo vremena ćete provoditi tragajući za nameštajem na dvorišnim rasprodajama i aukcijama.

O Vašim klijentima

 • Vaši klijenti će biti osobe koje tragaju za kvalitetnom popravkom svog nameštaja.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Umeće popravke nameštaja
 • Prostor z skladišetenje nameštaja na kojem radite
 • Materijali za reklamiranje
 • Portfolio sa slikama nameštaja pre i posle Vaše intervencije
 • Internet sajt (po želji)
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Početne investicije nisu zahtevne.
 • Vaša zarada može biti prilično visoka.
 • Dobar je osećaj kada stari komad nameštaja vratite u njegovo prvobitno stanje.
 • Ovaj posao možete raditi od kuće i ne tokom punog radnog vremena.
 • Možete se odlučiti i za kupovinu nameštaja, njegovu popravku, a potom i prodaju.

Loše strane posla

 • Morate voditi računa da ne oštetite nameštaj.
 • Potrebno je vreme da se izgradi baza klijenata.

X