Kako da otvorite radionicu za izradu sveća

Kako da otvorite radionicu za izradu sveća

Posao: FRIZERSKI SALON
Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE
Vrednost investicije: 2.500-10.000 €


Ukoliko tragate za odličnom poslovnom mogućnošću, razmislite o pokretanju radionice za izradu sveća. Možda ste nekada razmišljali o prodaji ručno pravljenih sveća, ali niste znali odakle da počnete. Ako ste zaineteresovani za ovu poslovnu ideju, velika zarada čeka na Vas samo ako znate da poslujete na pravi način.

Sve što Vam je potrebno je materijal za rad, računar pomoću kojeg ćete voditi računa o svojim porudžbinama, zalihe robe, nešto finansijskih sredstava i ljubav prema pravljenju sveća. Posao možete unaprediti i upotrebom sojinog voska. Sojin vosak je zdraviji od regularnog voska, a samim tim i sveće od sojinog voska se mogu prodavati po većim cenama. Sveće od sojinog voska mogu biti posebno korisne ako želite da se ubacite na tržište zdravih proizvoda. Pre nego što počnete, potrudite se da napravite i dobar plan poslovanja kako biste bili sigurni da će sve biti u najboljem redu i da nećete ništa prevideti. Ne biste želeli da dovedete sebe u situaciju da i svoja sredstva i svoje vreme trošite na pogrešan način. Još jedan način kojim ćete uvećati svoj posao jeste i internet prodaja sveća. Internet je odlično sredstvo za prodaju bilo kog proizvoda, a sveće nisu izuzetak.

Jedan dan u životu vlasnika radionice za izradu sveća

Tipični radni dan započinje brzom proverom zalihe materijala. Ako iskrsne bilo kakva porudžbina, moći ćete odmah da počnete sa radom. Ukoliko morate da kupite još materijala, napravite spisak potrepština. Za kupovinu materijala preko interneta, vodite računa da naručujete stvari sa napravljenog spiska. Ako materijal kupujete u lokalnim radnjama, napravite turu po obližnjim prodavnicama sveća kako biste mogli da procenite konkurenciju. Potom biste mogli da proverite nove sveće koje treba da isporučite. Ako su spremne, spakujte ih i pripremite za transport.

Dobre strane posla

  • Čim ovladate ovom veštinom, pravljenje sveća ne predstavlja nikakav problem.
  • Potrebni materijali nisu skupi.
  • Potražnja je velika tako da je i zarada velika.
  • Internet prodaja zaradu može da uveća.

Loše strane posla

  • Ako ne znate da pravite sveće, ovladavanje ovim zanatom će zahtevati nešto vremena.
  • U oblastima sa toplijom klimom, extra care needs to be taken when shipping products to avoid heat damage.

X