Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme

Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme

Posao: PRODAVNICA KUHINJSKE OPREME
Vreme potrebno za početak: 2-3 MESECA
Vrednost investicije: 10.000-50.000 €


Ovih dana, ako samo uključite televizor, videćete koliko je popularno kuvanje i koliko unosan posao može biti otvaranje prodavnice kuhinjske opreme. Čini se da svaki televizijski kuvar ima svoju ličnu liniju kuhinjske opreme, a da ne pričamo o poznatim imenima u svetu kuhinjske opreme. Uvek postoji neki novi uređaj ili nova oprema koja se izbacuje na tržište, a kao vlasnik prodavnice kuhinjske opreme, možete među prvima saznati za ove novitete i uključiti ih u svoju ponudu.

Ne morate biti izvanredni kuvar da biste realizovali ovu poslovnu ideju, ali bi bilo dobro da kuvanje cenite kao veštinu i da shvatite da milioni ljudi koriste kuvanje kao način relaksacije i izražavanja svoje ličnosti. Vaša prodavnica može biti specijalizovana za bilo koju oblast kao što je pekarstvo, roštilj ili u ponudi možete imati raznovrsne proizvode poput prave višenamenske prodavnice. Ne samo da će Vaši klijenti moći da kupe uređaje, noževe, šerpe i tiganje, već možete proširiti svoju ponudu i časovima kuvanja, demonstracijama i potpisivanjem knjiga recepata. Najteža stvar kod otvaranja prodavnice kuhinjske opreme biće pronalazak povoljne lokacije i snabdevanje vaše radnje sa najkvalitetnijim proizvodima. Otkupljivanje licence je odličan način da dobijete pomoć u pokretanju ovog posla, ali možda nećete moći da u potpunosti sami odlučujete kakvu ćete robu imati u ponudi. U svakom slučaju, moraćete da budete dobro finansijski potkovani, jer ovo nije jeftin poduhvat. Pronalazak iskusnog osoblja će zahtevati malo vremena, ali kada pokrenete svoj posao, imaćete vremena i za odmor, za konvencije kuvara, i da uživate u istinskoj slobodi koju donosi sopstvena prodavnica kuhinjske opreme.

Jedan dan u životu vlasnika prodavnice kuhinjske opreme

Vaš radni dan će započinjati proveravanjem svih proizvoda u radnji, jer morate voditi računa da je sve na svom mestu i da su istaknute cene. Okupljaćete svoje zaposlene kako biste ih upoznali sa svim novim proizvodima ili pravilima. Pošto otvorite radnju, jedan deo vremena ćete provesti sa klijentima, pomažući im da pronađu baš ono što im je potrebno za njihove kuvarske čarolije. Deo vremena provodićete i u svojoj kancelariji reklamirajući svoj posao (stavljajući reklame u lokalne časopise i na internet sajtove) i održavajući kontakt sa Vašim dobavljačima robe. Na kraju dana evidentiraćete dnevni pazar, proveriti zalihe robe i pripremiti radnju za naredni radni dan.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti biće kuvari svih nivoa, od početnika do eksperta, koji tragaju za opremom za svoju kuhinju.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Plan poslovanja
 • Plan za reklamiranje
 • Prostor za radnju
 • Zalihe robe (šerpe, tiganji, razni kuhinjski uređaji, noževi, kuvari...)
 • Osoblje
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Ukoliko ste ljubutelj hrane koji uživa u kuvanju, ovaj posao će za Vas predstavljati zabavu.
 • Lep je osećaj kada pomažete ljudima da pronađu kuhinjski predmet koji im je potreban.
 • Verovatno ćete imati stalne klijente ako budete imali kvalititne proizvode i dobru uslugu.
 • Imate mogućnost da isprobate sve novitete na polju kuhinjske opreme.
 • Kada Vaša radnja bude dobro funkcionisala, možete uzeti slobodne dane kada god to poželite.

Loše strane posla

 • Potrebno je vreme da napunite svoju radnju robom, da unajmite osoblje, i uopšte pokrenete posao.
 • Na početku će radno vreme biti zahtevnije, jer ćete morati da budete u radnji kada god je otvorena.

X