Kako da otvorite ketering servis

Kako da otvorite ketering servis

Posao: KETERING SERVIS
Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE
Vrednost investicije: 500-2.000 €


Ukoliko volite da kuvate, uživate u zabavama i volite da drugim ljudima omogućavate da uživaju u dobroj hrani, ketering servis može biti prava stvar za Vas. Ako volite da hranu pripremate i aranžirate na specifičan način, Vaše usluge će biti još traženije. Ketering je nešto kao organizacija događaja i proslava, ali sa menijem.

Mogućnosti su, kada je u pitanju ovaj posao, zaista neograničene: možete raditi sve događaje i proslave, od visokobudžetnih prijema, pa do rođendana i poslovnih izleta. A možda ćete želeti da se specijalizujete za jednu oblast i radite samo venčanja, na primer. Za koju god opciju da se odlučite, sami ćete moći da brate koje događaje želite da radite i kada želite da uzmete slobodno. Ako već imate restoran, uvođenje i keteringa može biti način da proširite svoj posao i steknete neke nove klijente. Ukoliko niste vlasnik restorana, možete voditi ovaj posao i pripremati hranu u sopstvenoj kuhinji, a da je potom prevezete do određene lokacije, ili hranu možete pripremati na licu mesta. Vaš cilj je da obezbedite i pripremite odličnu hranu, koja će biti spremna na vreme i da na taj način domaćina događaja u potpunosti rasteretite kada je u pitanju ova sfera organizacije. Ovo može biti veoma unosna i uspešna karijera, a mogućnosti za unapređenje posla su neograničene.

 Jedan dan u životu vlasnika ketering servisa

Tipični radni dan vlasnika ketering servisa svodiće se na pripremu hrane za dogovoreni događaj. Ako izaberete da hranu pripremate u svojoj kuhinji, moraćete da potom tu hranu spakujete i pripremite za transport do dogovorene lokacije. Ukoliko odlučite da hranu pripremate na licu mesta, moraćete da transportujete sve potrebne sastojke i opremu na dogovorenu lokaciju. Tokom proslave možda ćete morati da budete u blizini, kako biste služili pripremljenu hranu, ili za švedskim stolom ili šetajući po banket sali. Kada se proslava završi, sve morate počistiti, naplatiti svoje usluge, a potom prebaciti sve nazad u Vaš dom. Već sledećeg dana možda ćete se sastajati sa svojim budućim klijenitma kako biste dogovorili menije i cene.

 Dobre strane posla

  • Mogućnost da sami odlučujete koje ćete događaje prihvatiti, a koje ne.
  • Mogućnost da budete i sami deo proslava i svečanosti na kojima radite.
  • Većina posla može biti odrađena i kod Vaše kuće.
  • Usluge keteringa su uvek tražene.

 Loše strane posla

  • Ukoliko nemate već dovoljno zaliha hrane u kući, početne investicije mogu biti zahtevne.
  • Kada radite neki veliki događaj, radno vreme može biti prilično naporno.

X