Kako da otvorite glumačku radionicu

Kako da otvorite glumačku radionicu

Posao: GLUMAČKA RADIONICA
Vreme potrebno za početak: 1 NEDELJA
Vrednost investicije: 100-200 €


Ako ste i sami umetnička duša, a želite i da drugima pomognete da se usavrše, razmislite o pokretanju glumačke radionice. Kroz ovu jednostavnu poslovnu ideju Vi ćete organizovati i voditi časove glume za već postojeće glumce ili glumce u usponu, koji će na ovaj način ovladati nekim novim glumačkim veštinama ili će usavršiti već postojeće.

Radionice tj. časovi koje organizujete fokusiraće se na to da Vaši klijenti nauče i poboljšaju različite oblasti glumačke veštine i izvođenja: improvizacije, podražavanje glasova, interpretacije scenarija, scenska borba... Ukoliko ste već profesionalac u glumačkom svetu, onda će pokretanje ovog posla biti idealno rešenje kako biste svoje znanje preneli na druge, a da pri tom dođete i do ozbiljnih zarada. Ako pak niste, lako možete pohađati časove koji će Vas obučiti kako da sami držite časove glume, a možete unajmiti i profesionalce koji će časove držati za Vas. Još jedna velika prednost otvaranja glumačke radionice jeste to što se radi o poslovnoj ideji koja ne zahteva velika početna ulaganja, jer svoju radionicu možete voditi i u sopstvenoj kući. Kako se Vaša baza klijenata bude širila, tražiće Vam i časove „jedan na jedan" kada neko od Vaših klijenata treba da ide na neku audiciju, na primer. Tada im je potrebna pažnja usmerena samo na njih, i spremni su da plate i dodatnu cenu za to.

Jedan dan u životu vlasnika glumačke radionice

Kao vlasnik glumačke radionice, tipičan dan započinjaće proveravanjem kalendara kako biste se upoznali sa svim zakazanim časovima za taj dan. Ukoliko izaberete da sami vodite časove, moraćete da se pripremite za te časove. Vaši klijenti će potom pristizati, i tokom dana Vi ćete držati svoje časove koji će se baviti određenim aspektima glumačke veštine kao što su scenska borba, podražavanje glasova, improvizacije... Tokom ovih časova, svojim klijentima ćete zadavati razne vežbe, posmatraćete njihovo izvođenje i davaćete im sugestije koje će im pomoći da napreduju i da se usavrše. Naravno, ako unajmite profesore glume da drže ove časove za Vas, tada će oni planirati i sprovoditi te časove, a Vi ćete ih nadgledati i voditi računa da sve ide svojim tokom.

 Vaši klijenti

Vaši klijenti biće glumci koji žele da ovladaju novim veštinama ili da usavrše već postojeće, kako bi posatli još bolji i sigurniji u svom poslu.

 Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Računar sa veoma brzim internetom
 • Naziv za Vaš posao
 • Radna dozvola
 • Prostor u kojem ćete raditi sa svojim klijentima, a možete se baviti ovim poslom i u svom domu
 • Marketing (posteri, flajeri, reklame)

 Dobre strane posla

 • Početna ulaganja nisu zahtevna.
 • Ovaj posao možete voditi u sopstvenom domu.
 • Ovo je veoma živ, uzbudljiv i energičan posao.
 • Možete upoznati razne zanimljive ljude.
 • Veoma je dobar osećaj kada pomognete glumcima da postanu bolji i uspešniji u svom poslu.

 Loše strane posla

 • Potrebno je vreme da izgradite svoju dobru reputaciju.
 • Možda ćete morati da radite sa ponekom teškom i temperamentnom osobom.

X