Kako da otvorite bravarsku radnju

Kako da otvorite bravarsku radnju

Posao: BRAVARSKA RADNJA
Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE
Vrednost investicije: 500-2.000 €


Ukoliko želite da pokrenete svoj posao i pritom želite da iskoristite sve sveću potrebu za sigurnošću u kućama i kancelarijama, trebalo bi da razmislite o otvaranju bravarske radnje. Iznenadilo bi Vas saznanje da standardne brave provalnika zadržavaju otprilike tridesetak sekundi!

Ovo je razlog zašto Vam je potrebno da u svom timu imate iskusnog bravara i da nudite robu vrhunskog kvaliteta. Možete, naravno, i sami obavljati ovaj posao ako ste iskusni bravar. Ako niste, raspitajte se kako možete to da postanete pre nego što pokrenete posao. U svakom slučaju, kako biste ovaj posao učinili uspešnim, morate uposliti sposobne bravare koji mogu valjano ugraditi brave na sve vrste vrata, a koji mogu i da posavetuju klijenta koja vrsta brave bi najviše odgovarala za njihove potrebe. Kada započinjete bravarski posao, morate da napravite i dobar plan reklamiranja koji će uključivati i reklamne oglase u lokalnim telefonskim imenicima (i fizičkim imenicima i onima koje možemo naći na internetu). Ljudi jako često zaključavaju ključeve u svojim automobilima tako da je vrlo bitno da do Vašeg telefona mogu lako da dođu. Možda je odlična stvar i da direktno stupite u kontakt sa lokalnim vlasnicima stambenih i poslovnih prostora i obavestite ih o Vašem novom poslu, jer na ovaj način možete i sklopiti ugovore o pružanju bravarskih usluga u čitavim kompleksima koje oni poseduju. Kada se nova osoba useli u kuću ili stan, velika je verovatnoća da će ona želeti da promeni bravu. Ukoliko novi vlasnik u svom poštanskom sandučetu pronađe letak sa relamom za Vašu firmu, poziv će sigurno uslediti. Uz iskusno i stručno osoblje, dobre usluge i vrhunsku reklamnu kampanju, postaćete glavni majstor za brave u gradu a da toga niste ni svesni.

Jedan dan u životu vlasnika bravarske radnje

Vaš dan će započeti proveravanjem rasporeda obaveza kako biste videli da li imate nekih zakazanih poslova. Ponećete svoju opremu i uputiti se prema mestu rada, ili ćete koordinirati sa svojim zaposlenima kako biste bili sigurni da znaju na koju lokaciju treba da odu. Tokom dana ćete primati pozive od osoba koje su zaključale svoje automobile ili kuće. Sastajaćete se sa vlasnicima kuća i poslovnih prostora kako biste se dogovorili o njihovim potrebama, kako biste kupili opremu koja Vam je potrebna za posao i kako biste dogovorili vreme ugradnje. Konačno, nešto vremena ćete trošiti i na brigu o svojim finansijama kako biste bili sigurni da sve ide po planu.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti vlasnici kuća, stambenih ili poslovnih objekata kojima je potrebna ugradnja kvalitetnih brava. Takođe, pružaćete i pomoć osobama koje ključeve zaključaju u svojim vozilima. Još jedna grupa klijenata biće oni kojima su potrebni duplikati ključeva za svoje domove, ili nešto zahtevniji modeli ključeva za sefove.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao:

 • Plan poslovanja
 • Plan reklamiranja
 • Kombi ili kamion
 • Oprema i alat
 • Iskusni bravari (ako ne obavljate posao sami)
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Ukoliko ste iskusan baravar, ovo je odličan način da budete sami svoj gazda i da određujete sebi radno vreme.
 • Ako želite da posedujete unosan posao, a nemate iskustva kao bravar, možete unajmiti bravare da rade za Vas, a da Vi rukovodite zakazanim poslovima i reklamiranjem svog posla.
 • Početne investicije nisu zahtevne.

Loše strane posla

 • Potrebno je vreme da napravite svoju bazu klijenata.
 • Morate biti spremni na pozive u bilo koje vreme od osoba kojima je potrebna pomoć da uđu u svoje automobile pošto su ključeve zaključali unutra.

X