Internet turistička agencija

Internet turistička agencija

Posao: INTERNET TURISTIČKA AGENCIJA
Vreme potrebno za početak: 1 MESEC
Vrednost investicije: 1.000 €


Pokretanje internet turističke agencije je odličan način da ljudima pomognete da pronađu savršen odmor za sebe, a da pri tom budete sami svoj gazda. Oblast turizma je ovek izuzetno popularna, čak i u nepovoljnim ekonoskim situacijama. Ljudi će i dalje ići na odmore, samo će možda birati bliže lokacije ili će se pre odlučiti za auto prevoz umesto za avionski prevoz. Ali, ovim ljudima je i dalje potrebna pomoć turističkih agenata kako bi rezervisali svoje hotele i turističke aranžmane uopšte. Pre nego što odete predaleko sa svojom onlajn turističkom agencijom, dobro bi bilo da napravite dobar plan poslovanja.

Specijalizovanje za određenu vrstu putovanja, kao što su na primer krstarenja, odmori u evropskim gradovima ili safari, je odlična ideja jer se na taj način možete i izdvojiti u moru drugih turističkih agencija. Kada pokrenete ovaj posao, shvatićete da ga možete voditi u potpunosti od kuće, ali i da možete raditi baš onoliko koliko to Vi želite. Čak i ako niste iskusan turistički agent, ovo je i dalje jedna od najboljih poslovnih ideja, jer pomoć možete naći na svakom koraku. Možete otkupiti licencu neke turističke agencije ili možete sklopiti ugovor sa nekom od agencija koje će funkcionisati kao veza između Vas i avio kompanija, firmi koje organizuju krstarenja i druge obilaske. Njihovo iskustvo Vam može pomoći da naučite mnoge cake, a da ipak zarađujete novac i pomažete ljudima da pronađu savršene turističke aranžmane. Kada naučite sve što Vam je potrebno da otvorite sopstvenu internet turističku agenciju, možete raskinuti ugovor sa agencijama saradnicama i da sami direktno sklapate poslove sa avio kompanijama i drugim firmama. Budući da je ovo internet poslovna ideja, morate imati sajt na kojem će se potencijalni klijenti informisati o uslugama koje Vi pružate, o Vašim cenama, a možda će pročitati i pozitivne utiske Vaših klijenata. Takođe, dobra je ideja da postanete član lokalnih turističkih organizacija kako biste se dodatno promovisali i stekli poverenje potencijalnih klijenata. Kada pokrenete svoj posao i vremenom se uhodate, mogli biste da ubacite dodatne usluge u Vašu ponudu, kao što je razmena kuća za odmor. Na taj način, ne samo da ćete zarađivati na rezervacijama hotela i avionskih karata, već ćete zarađivati i od mesečne članarine koju će članovi Vaše onlajn turističke agencije plaćati. Posao u oblasti turizma je u ekspanziji i uvek ima mesta za još jednu turističku agenciju, koja će svojim klijentima obezbeđivati nezaboravna putovanja.

Jedan dan u životu vlasnika internet turističke agencije

Dan ćete započeti proveravanjem svoje poslovne elektronske pošte kako biste proverili ima li novih potencijalnih klijenata kojima su potrebne Vaše usluge. Kontaktiraćete ih kako biste se upoznali sa njihovim potrebama i željama, a potom ćete pristupiti izradi njihovih turističkih aranžmana. Deo dana ćete provoditi i reklamirajući svoj posao putem različitih internet publikacija koje imaju istu ciljnu grupu kao i Vi.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti pojedinci, parovi i porodice koje tragaju za odličnim turističkim ponudama za svoja poslovna ili privatna putovanja.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Plan poslovanja
 • Plan za reklamiranje
 • Iskustvo u turizmu, licenca
 • Internet sajt
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • I pored današnjih „uradi sam" turističkih sajtova, turistički agenti su i dalje veoma traženi.
 • Početna ulaganja nisu zahtevna.
 • Ljubitelji putavanja će izdvojiti ozbiljne količine novca za Vaše usluge.
 • Ovim poslom se možete baviti u slobodno vreme i u udobnosti svoje kuće.
 • Ovaj posao možete proširivati i uključivati dodatne sadržaje u svoju ponudu vremenom.

Loše strane posla

 • Ako niste iskusan turistički agent, potrebno je vreme da naučite sve tajne ovog posla.
 • Morate biti strpljivi dok ne izgradite svoje prepoznatljivo ime i bazu klijenata.

X