Firma za molerske radove

Firma za molerske radove

Posao: FIRMA ZA MOLERSKE RADOVE
Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE
Vrednost investicije: 400 €


Ukoliko Vas privlači ideja da drugima pružate korisne i vredne usluge, a da pritom i zaradite, razmislite o pokretanju firme za molerske radove. Kao vlasnik ovakve firme, moći ćete da posao vodite u svoje slobodno vreme ili vikendom, ili da se ovim poslom bavite kao stalnim poslom sa punim radnim vremenom. Takođe, možete izabrati da sami obavljate sav posao i da zadržite stoprocentnu zaradu, ili da unajmite osoblje koje će raditi za Vas i usmeriti svoj posao u tom smeru.

U svakom slučaju, pokretanje ovog posla može doprineti finansijskoj i ličnoj slobodi. Dobra vest je da ovaj posao možete pokrenuti bez neke posebne opreme, koja će Vam svakako kasnije trebati i koja će Vam olakšati posao u velikoj meri. Ovaj posao, koji je veoma isplativ, možete pokrenuti sa minimalnim ulaganjima i na taj način najveći deo zarade zadržati za sebe. Dodatna oprema će doći kada se Vaš posao bude razvio i kada se finansijska sredstva za potrošnu robu budu uvećala. Ako Vam sve ovo zvuči zanimljivo, postoji nekoliko stavri koje treba da znate prilikom otvaranja firme za molerske radove. Kao prvo, radna dozvola, osiguranje i solidan plan poslovanja su obavezni. Naravno, poznavanje molerske veštine i raznih tehnika krečenja ovu poslovnu ideju pretvoriće u pravi poslovni poduhvat. Konačno, morate misliti i o tome kako ćete reklamirati ovaj svoj posao, jer nakon što izgradite dobru reputaciju u ovom poslu, vrlo verovatno ćete imati gomilu klijenata koji će čekati baš na Vas.

Jedan dan u životu vlasnika firme za molerske radove

U zavisnosti od toga da li ovaj posao radite sami ili imate tim ljudi koji radi za Vas razlikovaće se i Vaše dnevne obaveze. Samostalnost znači da ćete dan započinjati proveravajući da li imate sav potreban materijal za molerske poslove koje imate zakazane za taj dan. Postarajte se da, i dok radite na terenu tokom čitavog dana, u isto vreme obezbeđujete i nove klijente, tako da ćete uraditi reklamu za svoj posao i nabavićete i telefonsku sekretaricu koja će primati pozive i poruke za Vas. Uz osoblje koje radi za Vas, nakon što ih sve pošaljete na dogovorene lokacije, radićete na zakazivanju novih poslova i nadgledaćete sve aspekte Vašeg posla. U oba slučaja, postarajte se da redovno i detaljno pratite svoje troškove i zarade kako biste bili sigurni u isplativost svog posla.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti svi oni kojima su potrebne molerske usluge, bez obzira da li se radi o vlasnicima privatnih kuća ili poslovnih objekata. Sami možete odlučiti da li ćete prihvatati samo krečenje unutrašnjih površina ili ćete posao proširiti i na rad na eksterijeru.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Materijali za krečenje
 • Prevozno sredstvo za transport Vaših materijala i opreme
 • Radna dozvola
 • Osiguranje
 • Umeće na polju reklamiranja
 • Telefonska sekretarica

Dobre strane posla

 • Vaš posao možete voditi na malo, a možete ga i proširiti do velikih razmera.
 • Zarada može biti prilično velika u ovom poslu.
 • Molerske usluge će uvek biti tražene.
 • Početna ulaganja su prilično pristupačna.

Loše strane posla

 • Ukoliko prihvatite previše poslova, koje ne možete kvalitetno i na vreme obaviti, to može loše uticati na Vašu reputaciju.
 • Veoma je teško unajmiti i zadržati dobre molere što Vam takođe otežava da proširite svoj posao.

X