Balon servis

Balon servis

Posao: BALON SERVIS
Vreme potrebno za početak: 3 NEDELJE
Vrednost investicije: 1.000-2.000 €


Ukoliko tragate za zabavnim poslom, koji ne zahteva puno radno vreme i koji Vam omogućava da ispoljite svoju kreativnost, a da pri tom drugima ulepšate slavlje, razmislite o pokretanju balon servisa. Baloni se koriste za sve vrste proslava, od rođendana pa do proslava matura i novogodišnjih koktela. Ako svoj posao možete da uzdignete u moru konkurencije, ovo može postati jedna od najboljih poslovnih ideja. Početna ulaganja u ovom poslu su minimalna.

Sve što Vam je potrebno jeste nešto materijala za rad i dovoljno veliki prostor za rad. Mogli biste da radite jednostavne grozdove od balona, ali će Vaš posao biti mnogo uspešniji ako budete pravili razne kreacije od balona. Kao i kod pravljenja slatkiša i torti, što zanimljivije budu Vaše kreacije, više ćete klijenata privući. Možete naći puno internet priručnika koji će Vam pokazati kako da pravite neke od kreacija. Pre nego što prodate neki od svojih proizvoda, morate dosta da vežbate i da svaku svoju kreaciju fotografišete. Pomoću tih fotografija napravite portfolio ili internet sajt kako bi Vaši klijenti mogli da vide šta sve možete da napravite. Dobro je da u svom katalogu imate i nekoliko standarnih modela, ali isto tako omogućite Vašim klijentima da svojim željama i idejama utiču na kreaciju koju žele za svoju proslavu. Onog trenutka kada budete imali bogat portfolio, moraćete da privučete klijente. Kontaktirajte agente za nekretnine koji organizuju proslave povodom otvaranja stambenih i poslovnih prostora, ali i prodavce automobila koji balone koriste za svoje promocije i reklamiranje. Razgovarajte sa lokalnim oragnizatorima raznih događaja. Ostavljajte letke po gradu po bibliotekama, kafićima, prodavnicama igračaka, prodavnicama bebi opreme, supermarketima... Postarajte se da uvek imate dovoljno materijala kao što su baloni, trake, drveni i plastični štapići, pištolj sa lepkom... Ovaj posao ne zahteva puno radno vreme, ali budite spremni da vikendom budete zauzetiji budući da tada najviše ljudi organizuje svoje zabave. Kada potražnja za Vašim kreacijama poraste, unajmljivanje pomoćnika koji će se baviti transportom balona omogućiće Vam da više vremena posvetite pravljenju kreacija od balona.

Jedan dan u životu vlasnika balon servisa

Dan ćete započinjati radeći na porudžbinama koje imate za taj dan. Kada radite sa balonima na helijum, ne možete praviti svoje kreacije od balona prerano u odnosu na vreme isporuke. Ukoliko imate neke dodatne detalje u okviru tih svojih kreacija, njih možete pripremiti unapred, a da balone naduvate i prikačite nekoliko sati pre roka za dostavu završene kreacije. Svoje kreacije možete sami transportovati ili možete unajmiti kurirsku službu koja će to raditi za Vas. Ako to želite, možete i kontaktirati svoje klijente da sami pokupe svoje balone. Sve vreme koje ne budete trošili na rad sa balonima, provodićete u reklamiranju svog posla.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe kojima su potrebne jedinstvene kreacije od balona za njihove proslave i zabave.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Iskustvo u radu sa balonima
 • Prostor dovoljno veliki za rad sa većim količinama balona
 • Rezervoar sa helijumom
 • Zalihe balona i ostala oprema – baloni, trake, topao lepak, korpe...
 • Način transportovanja Vaših kreacija od balona
 • Portfolio ili internet sajt
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Potražnja za balonima i kreacijama od balona će uvek biti velika.
 • Specifična ponuda, koja se razlikuje od konkurencije, doneće Vam još posla i zarade.
 • Vrlo verovatno ćete imati stalne klijente koje će Vas i reklamirati na sve strane.
 • Potrebna početna ulaganja nisu zahtevna.
 • Ovaj posao ne mora da zahteva puno radno vreme.

Loše strane posla

 • Konkurencija je velika i moraćete da vredno radite kako biste uspeli u ovom poslu.
 • Potrebno je vreme kako biste postali veoma vešti u radu sa balonima.

X