Agencija za uređenje enterijera

Agencija za uređenje enterijera

Posao: AGENCIJA ZA UREĐENJE ENTERIJERA
Vreme potrebno za početak: 1 NEDELJA
Vrednost investicije: 500 €


Ukoliko ste talentovani za dizajn i uživate da svoju kreativnost koristite kako biste drugima pružili osećaj samouverenosti i osećaj za stil, razmislite o otvaranju agencije za uređenje enterijera. Čak i ako nikada niste radili kao dizajner enterijera, započinjanje ovog posla nije uopšte komplikovano.

Sve što Vam je potrebno jeste dobar osećaj za prostor, osnovna znanja u vezi sa uređenjem, koordinacija boja i želja za uspehom. Takođe, potreban Vam je i jako dobar plan poslovanja kako biste pokrenuli ovaj posao. Ovaj plan će istaći u kojoj oblasti uređenja će se Vaša agencija specijalizoavti (kuće, kancelarije, radnje, hoteli, restorani...), kakve će Vam biti cene i kako ćete reklamirati svoj novi posao. Iako Vam nije potrebna nikakva obuka kako biste vodili ovakav posao, ako nikada niste bili plaćeni za svoje usluge uređenja, dobro bi bilo da se detaljno informišete šta zapravo znači biti dizajner enterijera. Morate naučiti što više o bojama, osvetljenju, nameštaju, podovima, prozorima... Ukoliko bi Vam više odgovaralo da isključivo vodite posao, a da drugi uređuju enterijer, možete unajmiti dizajnere enterijera da rade za Vas. Vi i Vaš tim biste mogli da radite u lepim kućama, luksuznim hotelima ili u finim restoranima za vrlo kratko vreme. Da biste ovo postigli, potreban Vam je solidan plan reklamiranja svog posla. Zamolite prve klijente da Vas preporuče kod svojih prijatelja i saradnika. Dajte oglas u lokalnim časopisima koji imaju istu ciljnu grupu kao i Vi. Uz malo vremena i strpljenja možete biti ponosni vlasnik najbolje agencije za uređenje enterijera u gradu.

 Jedan dan u životu vlasnika agencije za uređenje enterijera

Kao vlasnik agencije za uređenje enterijera, dan ćete započinjati proveravanjem rasporeda za taj dan i svih poslova koji se aktuelni. Vi ili Vaše osoblje ćete preuzeti svu opremu i robu koja je potrebna i uputićete se na naznačenu lokaciju. Isporuku robe ćete morati da usaglasite sa izvođačima radova kao što su rušenje, izgradnja ili postavljanje podova. Sastajaćete se sa svojim klijentima (ili ćete ih kontaktirati telefonom) kako biste se posavetovali oko bilo kakvih iznenadnih odluka koje morate doneti u poslednjem trenutku. Možda ćete odlaziti u kupovinu sa klijentom kako biste zajedno izabrali materijale i dezene. Deo vremena ćete provoditi reklamirajući svoj posao putem oglasa na internetu ili u časopisima. Sastajaćete se i sa novim klijentima, slušati njihove želje, i predlagati im idejna rešenja. Konačno, proveravaćete i svoje finansije kako biste bili sigurni da je sve u najboljem redu.

 O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe kojima su potrebne kvalitetne usluge dizajnera enterijera.

 Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Smisao za uređenje
 • Plan poslovanja
 • Plan reklamiranja
 • Kontakti sa lokalnim dobavljačima i drugim dizajnerima enterijera
 • Vozilo dovoljno veliko da preveze sve ono što Vam je potrebno za uređenje
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

 Dobre strane posla

 • Ukoliko volite dizajn, ovaj posao će Vam biti lagan i zabavan.
 • Radite sa interesantnim ljudima na prelepim lokacijama.
 • Ne morate da radite u kancelariji od 9 do 17 časova.
 • Možete unajmiti i dodatne dizajnere koji će se pozabaviti sve većim brojem poslova.

 Loše strane posla

 • Saradnja sa izvođačima radova i vremenski rokovi nekada mogu biti izuzetno naporni.
 • Morate biti sposobni da radite u hodu i da se uspešno borite sa nepredviđenim problemima.

X