Agencija za pomoć starim licima

Agencija za pomoć starim licima

Posao: AGENCIJA ZA POMOĆ STARIM LICIMA
Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE
Vrednost investicije: 2.000-5.000 €


Ukoliko volite da pomažete drugim ljudima, a pritom tragate i za novom poslovnom idejom, razmislite o pokretanju agencije za pomoć starim licima. Budući da kao nacija postajemo sve stariji, sve više će ljudima trebati pomoć sa svakodnevnim aktivnostima i poslovima, koju njihovi najbliži ne mogu da im pruže zbog poslovnih i porodičnih obaveza. Često deca i njihovi roditelji žive u raličitim gradovima što takođe otežava njihovu brigu o roditeljima. Ovakav posao može funkcionisati kao veza između dece i njihovih roditelja.

Ovaj posao je veoma human, ali i nezahtevan kada su u pitanju početne investicije. Sve što Vam je potrebno jeste nekoliko zaposlenih i materijal za reklamiranje. Kako se Vaš posao bude širio, možete unajmljivati i dodatno osoblje. Pre nego što počnete, napravite plan poslovanja koji će odrediti i koje vrste usluga ćete pružati svojim klijentima. Usluge mogu obuhvatati: odlazak u kupovinu, prevoz kllijenata do određene lokacije, održavanje higijene u kući ili jednostavno druženje sa starijim licima. Vaš posao se može fokusirati na nekoliko usluga, ali ih možete i sve obuhvatiti. Izbor je Vaš. Plan poslovanja će Vam pomoći i sa planom za reklamiranje. Trebalo bi da se usmerite na sva ona mesta na kojima se stariji ljudi ili njihove porodice okupljaju. Pošto će reči preporuke biti najjače reklamno sredstvo, povedite računa da klijenti i njihove porodice dobijaju najkvalitetnije usluge. Ukoliko prvih nekoliko klijenata bude zadovoljno Vašim uslugama, klijentela će Vam konstantno rasti kao i obim Vašeg posla.

Jedan dan u životu vlasnika agencije za pomoć starim licima

Kao vlasnik jedne ovakve agencije, sastajaćete se svakodnevno sa svojim osobljem i davati im njihova dnevna zaduženja. Deo vremena ćete provoditi razgovarajući pojedinačno o svakom klijentu sa njegovim pomoćnikom kako biste se dogovorili oko bilo kakvog novog zadatka. Kada Vaši zaposleni odu kod svojih klijenata, deo vremena posvetićete reklamiranju posla telefonskim pozivima, reklamnim oglasima u lokalnim časopisima i flajerima koje ćete ostavljati na svim mestima gde se okupljaju i sreću starije osobe ili članovi njihove porodice, koji su zabrinuti za dnevno funkcionisanje svojih starijih ukućana. Redovno ćete razgovarati sa svim svojim klijentima kako biste bili sigurni da su oni zadovoljni kvalitetom usluga koje dobijaju i kako biste proverili da li postoji još nešto što biste Vi i Vaši zaposleni mogli da učinite za njih.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti starije osobe kojima je potrebna pomoć pri različitim svakodnevnim aktivnostima, kao što je zamena sijalica, sitne popravke ili prevoz do doma zdravlja. Vaši klijenti mogu biti i deca starijih osoba kojima je potrebna pomoć oko njihovih roditelja.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Želja da pomažete starijim licima
 • Plan poslovanja
 • Plan i materijali za reklamiranje
 • Osoblje
 • Računar sa knjigovodstvenim programom
 • Dozvola za rad i osiguranje

Dobre strane posla

 • Ovaj posao je zaista human.
 • Posao ne zahteva velika početna ulaganja.
 • Većina zadataka koji će klijenti tražiti od Vas su prilično jednostavni.
 • Vaša zarada u odnosu na uložena sredstva može biti veoma velika.
 • Budući da će Vaši zaposleni raditi najveći deo posla, možete se posvetiti reklamiranju.

Loše strane posla

 • Pronalazak osoblja koje je zainteresovano za rad sa starijim licima kao što ste Vi može biti težak posao.
 • Teško je posmatrati kako se deca bore sa godinama svojih roditelja i sa saznanjem da neće uvek moći da im pomognu.

X