Agencija za naplatu dugova iz sudskih presuda

Agencija za naplatu dugova iz sudskih presuda

Posao: AGENCIJA ZA NAPLATU DUGOVA IZ SUDSKIH PRESUDA
Vreme potrebno za početak: 1 MESEC
Vrednost investicije: 200-1.500 €


Ako tragate za veoma unosnom, ali i veoma neiskorišćenom poslovnom mogućnošću, trebalo bi da se informišete kako da započnete posao naplate dugova nakon sudskih sporova. Svakodnevno se u građanskim sporovima širom planete donose presude u vidu novčanih iznosa koje jedna strana treba da isplati drugoj, ali ono što velika većina ne shvata jeste da 80% novca od tih sudskih presuda nikada ne bude isplaćeno. To znači da kada jedna osoba (podnosilac tužbe) tuži drugu osobu (tuženi) sudu, i pobedi u parnici, u 80% slučajeva nikada ne dobije novac iz te presude. Razlog zbog kojeg se ovo dešava jeste taj što sud ne može da naplati iznos za osobe koje su dobile parnicu, jer je prikupljanje novca iz sudskih presuda zapravo na samom parničaru.

Mnoga snažna sredstva stoje na raspolaganju parničaru kako bi mu pomogla u prikupljanju novca iz sudske presude, pa ipak većina parničara koji dobiju presudu u svoju korist ne zna za njih. Tako da, bez ikakvog pritiska od strane suda da isplati novac iz presude, optuženi, u 80% slučajeva, imaju mogućnost da nikada ne isplate novac iz sudske presude. Pokretanjem ovog posla pomažete onima koji su dobili presude u svoju korist da naplate dug koji im po pravu pripada koristeći različite dostupne metode. U mnogim zemljama plate optuženih mogu biti konfiskovane, imovina im može biti oduzeta i prodata, bankovni računi mogu biti zamrznuti ili preusmereni, vozačka dozvola može biti suspendovana i još mnogo toga. Ovim poslom u potpunosti ćete iskoristiti čitav niz prinudnih sredstava koja su Vam dostupna u pomaganju naplate dugova iz sudskih presuda za Vaše klijente. Pošto posao bude obavljen, od svog klijenta uzimate procenat od naplaćenog iznosa. Procenat koji stručnjaci za naplatu dugova iz sudskih presuda uzimaju varira, ali on može iznositi i do 50%. Na ovaj način možete doći do potencijalno ogromne zarade ukoliko radite sa bogatijom klijentelom koja pokušava da naplati velike iznose. Potencijalna zarada koja se nalazi u ovom poslu je zaista ogromna, zato što je ovo u velikoj meri nerazvijen posao.

Mnogi preduzetnici još uvek nisu svesni ogromnih mogućnosti koje se nalaze u moru neplaćenih dugova iz sudskih presuda. Tako da, ukoliko pokrenete ovaj posao, veliki su izgledi da gotovo nećete ni imati konkurenciju, barem na lokalnom nivou. Takođe, ovaj posao možete voditi iz udobnosti sopstvenog doma, a možete biti sigurni i mirne savesti, jer će konfiskovanje novca od optuženog obavljati lokalna ovlašćena lica. Vi ćete ih kontaktirati i iskoristiti njihove usluge da povratite novac za svog klijenta, ali nećete se lično suočavati sa optuženim kako bi naplatili dug.

Jedan dan u životu vlasnika agencije za naplatu dugova iz sudskih sporova

Kao vlasnik agencije, Vaš dan će započeti proveravanjem rasporeda obaveza, kako biste se informisali na kojim slučajevima treba da radite tog dana. Tada ćete krenuti u akciju prikupljanja dugova koje optuženi treba da isplate Vašim klijentima. Kako biste to uradili, poslužićete se jednim ili većim brojem metoda koje Vam stoje na raspolaganju. Na primer, možete upozoriti tužene da njihove plate mogu biti konfiskovane, da njihova imovina može biti oduzeta i rasprodata, da bankovni računi mogu biti zamrznuti i preusmereni, da njihove vozačke dozvole mogu biti suspendovane (uz još mnoge druge mogućnosti). Ukoliko ova upozorenja ne budu imala nikakvog efekta, potrebno je da pređete na realizaciju ovih mera kako biste prikupili novac. Dok budete preduzimali mere za naplatu duga iz sudskog spora, imajte u vidu sve vreme da se Vi nikada nećete morati lično da suočavate sa tuženim. Umesto toga, kontaktiraćete lokalne vlasti i ovlašćena lica da to rade umesto Vas. Kada uspešno naplatite dug u ime Vašeg klijenta, uzećete dogovoreni procenat od naplaćenog novca.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe koje su dobile parnicu u svoju korist, ali nisu uspeli da naplate novac iz sudske presude od tuženih lica.

 Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Obuka za naplatu dugova iz sudskih sporova
 • Pristup sudu kako biste imali uvid u spisak građanskih parnica zbog liste potencijalnih klijenata
 • Pristup bazama podataka kako biste mogli da locirate i imate pristup dobrima tuženog
 • Računovodstveni program
 • Radna dozvola

Dobre strane posla

 • Pomagaćete osobama koje su dobile parnicu u svoju korist da naplate novac koji im po zakonu pripada.
 • Tržište sa potencijalnim klijentima za ovaj posao je ogromno – 80% svih dugovanja iz sudskih presuda nikada ne budu isplaćena.
 • Uprkos velikom prostoru za rad, u ovom poslu nema velike konkurencije.
 • Zahvaljujući velikoj potrebi za ovim poslom, a maloj konkurenciji, možete doći do ogromnih zarada ako izaberete pravu grupu klijenata.
 • Ovaj posao možete početi sa minimalnim početnim investicijama.
 • Ovaj posao možete započeti i voditi iz sopstvenog doma.

 Loše strane posla

 • Započinjanje ovog posla zahtevaće ulaganje u obuku za naplatu dugova iz sudskih presuda.
 • Moraćete da radite dosta na reklamiranju svojih usluga, jer mnogi potencijalni klijenti ni ne znaju da postoji agencija za naplatu dugova iz sudskih sporova.

X