Agencija za dizajniranje sajtova

Agencija za dizajniranje sajtova

Posao: AGENCIJA ZA DIZAJNIRANJE SAJTOVA
Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE
Vrednost investicije: 2.000 €


I velike i male firme i kompanije imaju potrebu za iskusnim i profesinalnim dizajnerima internet sajtova kako bi svoje poslove predstavile i na internetu i spremni su da za te usluge odvoje prilične svote novca. Upravo zbog toga, sada je idealno vreme da razmislite o pokretanju ovog posla i da otvorite agenciju za dizajniranje sajtova. Kao i kod drugih poslova vezanih za internet, dizajniranje sajtova je posao kojim se možete baviti od kuće i u slobodno vreme.

Sve što Vam je potrebno jeste umeće dizajniranja sajtova, nekoliko klijenata i nekoliko sati nedeljno koje ćete posvetiti vođenju i unapređenju ovog posla. Ovaj posao je moguće voditi i kao posao sa punim radnim vremenom. Možete ga razviti do te mere da ćete morati da unajmite dizajnere koji će raditi za Vas. Pre nego što počnete, trebalo bi da napravite plan poslovanja i portfolio koji će sadržati Vaše prethodne radove koje ćete moći da pokazujete svojim potencijalnim klijentima. Morate ostati u toku sa svim novim trendovima i softverskim aplikacijama kako bi Vaši radovi uvek bili aktuelni. Poradite na svom marketingu i svoja prethodna dela pokazujte svim firmama. Većina Vaših klijenata u početku će biti vlasnici manjih firmi koji tek započinju svoje poslovne poduhvate. Dobra je ideja da sklopite posao sa nekoliko manjih firmi i na taj način obogatite svoj portfolio pre nego što svoje umeće ponudite većim firmama po mnogo većim cenama. Uskoro ćete imati čitav red klijenata koji će želeti da im baš Vi dizajnirate internet sajtove.

Jedan dan u životu vlasnika za dizajniranje sajtova

Ukoliko imate projekte na kojima trenutno radite, Vaš dan će otpočinjati radom na tim projektima. Postaraćete se da posao uvek završavate u dogovorenom roku. Možda ćete morati da kontaktirate svoje klijente kako biste proverili neke detalje u vezi sa sajtovima koje radite za njih. Potom ćete nešto vremena potrošiti na reklamiranje svog posla i to putem internet oglasa, putem elektronske pošte ili telefonskim putem. Živa reč će takođe biti dobar vid reklamiranja Vašeg novog posla. Ukoliko imate osoblje koje radi za Vas, proveravaćete da li rade na svojim projektima i kako napreduju u tome. Konačno, vodićete računa o Vašim finansijama, o tome da li su sve fakture poslate i da li su svi računi plaćeni.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti vlasnici i menadžeri firmi koji tragaju za kvalitetnim uslugama internet dizajna.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Umeće dizajniranja internet sajtova
 • Računar
 • Programi za dizajniranje sajtova
 • Knjigovodstveni program
 • Plan poslovanja
 • Plan reklamiranja

Dobre strane posla

 • Za iskusnog dizajnera sajtova, otvaranje sopstvene firme je lak posao.
 • Možete raditi koliko god to Vi želite.
 • Radićete od kuće i u bilo koje doba dana.
 • Vrlo verovatno ćete imati i stalne klijente koji će Vam se obraćati kada god im je potrebna neka izmena na internet sajtu.

Loše strane posla

 • Potrebno je vreme da steknete dovoljno klijenata da biste osetili pravu zaradu.
 • Ukoliko ste novi u ovom poslu moraćete da usavršite svoj rad i svoje poznavanje internet dizajna.

X