Kako da otvorite krojački salon
Poslovne ideje - Zanati
BIZNIS IDEJE_-_KROJACKI_SALON

Posao: KROJAČKI SALON

Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE

Vrednost investicije: 500-1.000 €


Ukoliko volite da šijete i da ljudima pomažete da što bolje izgledaju u svojoj garderobi, razmislite o otvaranju krojačkog salona. Ako već imate šnajderskog iskustva, ili ste možda već radili u nekom sličnom salonu, to će Vam u velikoj meri pomoći prilikom otvaranja i pokretanja ovog posla. Ukoliko ste dobri u šivenju ali Vam krojenje ide nešto lošije, možete pohađati neke časove krojenja i šivenja ili da se informišete iz knjiga koje se bave raznim aspektima ove veštine. Moraćete da pored osnovnih stvari, kao što je krojenje pantalona i sukanja, vladate i komplikovanijim stvarima kao, što je rad sa rajsfešlusima i ostalim detaljima. Krojački salon je jedna od onih poslovnih ideja koje komotno možete realizovati u svom domu, ako pravilno uredite svoj prostor za rad.

Potrebna Vam je čitava prostorija namenjenna samo za Vaš posao, po mogućstvu u prednjem delu Vaše kuće, kao i deo za presvlačenje za Vaše klijente. Za ovo može poslužiti kupatilo, ormari-sobe ili jednostavno ugao sobe koji je ograđen zastorima. Takođe, potrebno Vam je postolje za probu, velika ogledala i ogroman sto na kojem ćete obeležavati i krojiti porudžbine. Budite uvek snabdeveni potrebnim materijalima, čiodama, dugmićima, rajsfešlusima... Naravno, uvek možete trknuti do obližnje prodavnice šiveće opreme, ali ćete mnogo brže i uspešnije poslovati ako Vam sve to uvek bude pri ruci. U zavisnosti od Vašeg iskustva i stručnosti, možete se odlučiti za rad sa samo određenom vrstom odevnih predmeta, kao što su venčanice i večernje haljine. Kada odredite kakav će biti Vaš posao, uradite flajere i podelite ih po gradu. Usmerite se na mesta koja posećuju sve Vaše ciljne grupe, a to su butici, servisi za hemijsko čišćenje... Takođe, ubacite svoju firmu u žute strane. Kako se posao bude razvijao, možete angažovati i druge šnajdere koji će od svoje kuće raditi za Vas. Moraćete u tom slučaju i da razradite čitav sistem dostavljanja i isporučivanja robe između Vas i Vaših zaposlenih. Kako biste zaista unapredili svoj posao i povećali zaradu, razmislite o tome da uvedete i dostavu gotovih proizvoda na kućne adrese svojih klijenata. Ako Vam vreme dozvoli, tim poslom se možete baviti sami, ali možete i da unajmite osoblje koje će obavljati taj posao za Vas. Kada steknete prvih nekoliko klijenata, ne samo da će se oni stalno vraćati kod Vas, već će Vas preporučivati svim svojim poznanicima i prijateljima što će Vaš posao i Vašu zaradu dovesti do usijanja.


baner-sample


Jedan dan u životu vlasnika krojačkog salona

Vaš dan započinje radom na porudžbinama koje ste već prihvatili i započeli. Ukoliko nemate zakazanih termina sa svojim klijentima, tokom dana pomagaćete novopridošlim mušterijama. Možete sami odrediti svoje radno vreme i ne morate raditi puno radno vreme, ali ćete morate da istaknete koje je to Vaše radno vreme kako bi na taj način i Vaši klijenti bili upućeni. Verovatno ćete na porudžbinama raditi i nakon zatvaranja Vaše radionice.


O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe kojima su potrebne usluge krojača.


Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Umeće šivenja
 • Materijali za reklamiranje
 • Prostor u domu namenjen isključivo za krojačku radionicu
 • Velika ogledala
 • Šivaća mašina
 • Računar sa knjigovodstvenim programom


Dobre strane posla

 • Uvek će postojati potreba za dobrim šnajderima.
 • Početna ulaganja potrebna za ovaj posao su mala.
 • Ovaj posao ne zahteva puno radno vreme i lako ga možete voditi u sopstvenom domu.
 • Ovaj posao je lako proširiti tako da ćete moći da unajmite iskusne šnajdere koji će raditi za Vas ukoliko obim posla to bude zahtevao.
 • U svoju ponudu možete uključiti i dodatne usluge kao što je dostava odeće i na taj način povećati svoju zaradu.


Loše strane posla

 • U ovom poslu konkurencija je veoma velika.
 • Potrebno je vreme da dođete do prvih klijenata.
 

Komentari 

 
0 #3 jasmina 15-02-2014 18:44
zdravoo da vas pitam posto sam ja zavrsila tekstilnog tenicara,,imam prostoriju za masine moze oko 10 masina stat ali treba mi jedan klijen imam i 4 osobe koje imaju umjece za sivenje za kojeg bi mogla raditi.. Hvala Vam unaprijed ako mozete da mi javite na br 065 329 017
HVALA VAM
Citiraj
 
 
+7 #2 Goran 24-11-2012 12:46
Citiranje Goran:
Poštvani,
otvorio bih krojački salon u svom kraju. Interesuje me kako je najbolje da ga registrujem, na primer u smislu kao s.t.r., d.o.o... i koliko je potrebno novca za registraciju krojackig salona?

Hvala Vam unapred


Registrovano...
Citiraj
 
 
+2 #1 Goran 22-11-2012 08:13
Poštvani,
otvorio bih krojački salon u svom kraju. Interesuje me kako je najbolje da ga registrujem, na primer u smislu kao s.t.r., d.o.o... i koliko je potrebno novca za registraciju krojackig salona?

Hvala Vam unapred
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Dubinsko pranje tepiha

bannerfans 3418902_4