Održavanje i čišćenje akvarijuma
Poslovne ideje - Usluge
Održavanje i čišćenje akvarijuma

Posao: ODRŽAVANJE I ČIŠĆENJE AKVARIJUMA

Vreme potrebno za početak: 2 DANA

Vrednost investicije: 150 €


Ako volite akvarijume, šarene tropske ribice koje neprestano plivaju sa jedne na drugu stranu kroz mehuriće koje ispušta ronilac. Ako Vas opusta da oplemenjujete akvarijum sa raznim travama čudnih oblika – onda je ovo pravi posao za Vas! Prednosti ovakvog poslovanja su da možete početi sa minimalnim ulaganjem, fleksibilno radno vreme, i zabava da svaki dan radite ono što volite.

Posao pružanje usluga čišćenja i odrzavanja akvarijuma je posao za koji nije potrebno veliko ulaganje. Ukoliko ste osoba koja voli ribice i akvarijume, ovo je divan posao, s druge strane ako niste pravi ljubitelj i poznavaoc vodenog sveta doživećete neuspeh. Sve što treba da radite jeste čišćenje tankova, hranjenje ribica, uređivanje flore, zamena vode, promena sistema za filtriranje...

Morate znati da postoji velika razlika u održavanju akvarijuma sa slatkom i slanom vodom, za "morske" akvarijume je potrebna posebna pažnja i znanje.


Tržište

Vaši klijenti mogu biti pojedinci ili firme koji poseduju akvarijume, lekarske ordinacije, stomatolozi, restorani... Svi oni žele da imaju lep i čist akvarijum ali jednostavno obim posla im ne dozvoljava da se bave njima, zbog toga oni će angažovati upravo Vas! Uspostavite kontakt sa prodavcima ribica i akvarijuma, zamolite ih da Vas preporučuju svojim mušterijama, a Vi ćete zauzvrat njima davati procenat. Ne zaboravite da štampate dovoljno flajera i vizit karti!

Oprema koja Vam je potrebna

Nisu Vam potrebna velika ulaganja za početak, biće dovoljno da posedujete par čistih kofi, mrežice za ribe, štapice za sadnju biljaka, klešta, sunđere i peškire. Sve ostalo možete nabavljati u "hodu" direktno od vlasnika radnji za prodaju akvarijuma i ribica.


Reklame koje su dobre za ovaj tip biznisa

Flajeri, vizit karte, novinski oglasi, internet sajt


Šta Vam je potrebno da počnete

  • Oprema za čišćenje
  • Internet sajt ukoliko odlučite da se reklamirate preko interneta (preporučujemo)
  • Stručna literatura


Dobre stvari

  • Fleksibilno radno vreme
  • Minimalna ulaganja
  • Dodatna zarada

Loše stvari

 

Komentari 

 
0 #1 Gail 22-03-2015 02:52
Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News.

Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?

I've been trying for a while but I never
seem to get there! Thanks

My web blog :: pill lookup: canadianedrugstore.com/
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Dubinsko pranje tepiha

bannerfans 3418902_4