Kako da otvorite servis mobilnih telefona
Poslovne ideje - Usluge
BIZNIS IDEJE_-_SERVIS_MOBILNIH_TELEFONA

Posao: SERVIS MOBILNIH TELEFONA

Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE

Vrednost investicije: 1.500-2.000 €


Ako ste dobar poznavalac tehnologije i želite da pružite veoma tražene usluge, raspitajte se kako da otvorite servis mobilnih telefona. U današnje vreme apsolutno svi imaju mobilne telefone, od školaraca pa do starijih osoba. Napretkom tehnologije, ovi uređaji su prestali da služe samo za pozivanje i primanje poziva. To su bukvalno mini računari koji mogu da urade sve što i pravi računari. To ih čini veoma popularnim ali i veoma skupim.

I što je stvar skuplja kada se kupuje, obično je skuplja i popravka kada se nešto na njoj pokvari. Petljanje sa samim kompanijama koje proizvode mobilne telefone je prava noćna mora. One su uglavnom nespremne i ne žele da poprave Vaš telefon, a kada to i učine, veoma su skupe i treba im čitava večnost da telefon dobijete nazad. Ovo je razlog zašto je ova poslovna ideja jedna od najboljih u današnje vreme. Sve više ovakvih servisa se pojavljuje (nezavisno od prodaje mobilnih telofona), ali za snalažljivog i sposobnog preduzetnika uvek ima mesta u ovom poslu. Ali, pre nego što krenete sa ovim poduhvatom, ima stvari kojima morate da se pozabavite. Postoji dosta licenci koje možete otkupiti, ali, budući da su početne investicije zahtevne, morate dobro povesti računa o svojoj finansijskoj situaciji. Licence su dobra opcija, jer uključuju i dosta pomoći prilikom pokretanja posla. Neke nude i obučeno osoblje u početku, a kasnije stalnu tehničku podršku. Mogu Vam ponuditi i razne sertifikate kao što mogu i obezbediti neke preporuke, pomoći Vam u uspostvaljanju saradnje sa dobavljačima rezervnih delova, kao i u reklamiranju posla. Ipak, moguće je započeti ovaj posao i u svojoj kući, uz mnogo manja ulaganja. Ako se opredelite za ovu opciju, veoma je važno da pristup Vašoj radionici u kući bude jednostavan i prohodan. Nećete želeti da Vaši klijnti prolaze kroz vašu kuhinju na putu do radionice. Treća opcija je da usluge popravke mobilnih telefona pridodate ponudi već postojećeg servisa za računare ili prodavnice mobilnih telefona. Budući da Vaši klijenti neće želeti da dugo budu lišeni svojih mobilnih telefona, vodite računa da Vaše usluge budu brze, a to će Vam omogućiti i nešto veće cene usluga koje pružate. Pošto pokrenete svoj servis mobilnih telefona, reklamirajte svoj posao pomoću letaka u kafićima, na fakultetima, u parkovima i na svim onim mestima na kojima ima mnogo prolaznika i posetilaca.

 

Jedan dan u životu vlasnika servisa mobilnih telefona

Ako svoj posao vodite iz kućne kancelarije, moraćete da je održavate urednom, čistom i da je otvarate u određeno vreme. Dan ćete provoditi dočekujući klijente i obavljajući popravke. Ukoliko radite u pravoj radnji, verovatno ćete imati i malo osoblje koje će deo posla preuzeti na sebe, bez obzira da li je reč o administraciji ili samim popravkama. Kao vlasnik servisa, tokom dana morate da obezbedite odličnu uslugu svojim klijentima i da se bavite reklamiranjem svog posla.

 

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe kojima je potrebna brza i kvalitetna popravka mobilnih telefona.

 

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Obuka za popravku mobilnih telefona
 • Prostor za radnju ili kancelarija u kući
 • Alat za popravku
 • Delovi za mobilne telefone
 • Osoblje (po potrebi)
 • Sajt
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

 

Dobre strane posla

 • Ako ovaj posao budete vodili od kuće, početna ulaganja će biti veoma mala.
 • Licence su dostupne i za ovaj posao ako se odlučite da ovom poslu priđete kao poslu sa punim radnim veremenom.
 • Možete unajmiti iskusne majstore za popravku mobilnih telefona.
 • Vrlo je verovatno da ćete imati stallne klijente.

 

Loše strane posla

 • Ukoliko se odlučite za otkup licence, početna ulaganja su velika.
 • Može potrajati dok ne steknete prvih nekoliko klijenata.
 

Komentari 

 
0 #6 Sasa 09-05-2016 08:11
Ne znam koliko je dobro i koliko para treba da bi se otvorio servis poput ovog www.appleservis.rs/.../ gde rade servis uredjaja odredjenog proizvodjaca.
Citiraj
 
 
0 #5 nenad 08-05-2016 11:06
ovo je dobra ideja ukoliko se poseduje znanje. Nadam se da se misli na pametne telefone, posto osim starijih sugradjana vrlo retko se koriste klasicni mobilni telefoni. POcetna investicija nije velika, ne treba velika prostorija, ali ne bih preporucio da se radi od kuce, ne deluje ozbiljno. Imam sugestiju, da se biznis prosiri i na racunare, tablete i lap topove, ko zna da popravlja smartofonove, lako moze da krene da propravlja i racunare, krenuti od laksih kvarova pa usavrsavati se (pr:http://laptopservis.rs/servis-ostalo/). Moze se i angazovati neko vanjsko lice, da to odradjuje honorarno dok se vlasnik ne obuci. Tako se dobija zaokruzena ponuda ovih usluga.
Citiraj
 
 
+1 #4 petar 24-10-2012 18:12
iz hobija se bavim sa popravkom mobilnih telefona teško dolazim do alata idelova na pijacu nosim i prodajem što uradim nema ko da mi pomogne svi su skupi treba mi lemilica flet kablovi
Citiraj
 
 
-3 #3 davor 13-10-2012 16:14
kako igde da nabavim polovan predgrejac za mobilne i laptopove
Citiraj
 
 
+2 #2 www.biznisideje.rs 16-07-2012 08:27
Postovani Marko,
nadamo se da ce te na sledecem linku ( www.tritel.rs/obuka.html ) pronaci sve potrebne informacije!
Sve najbolje u pokretanju sopstvenog biznisa!
Citiraj
 
 
+6 #1 marko 14-07-2012 10:56
hteo bih jedno pitanje da postavim
Ja bih vise zeleo da se obucim pa tako malo od kuce da krenem razradim posao sto bi se reklo, pa onda da otvorim nesto i u vezi s tim bih zeleo da me uputite na neki kurs ili slicno da to potrebno znanje pokupim. hvala
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Dubinsko pranje tepiha

bannerfans 3418902_4