Kako da otvorite fotografski studio
Poslovne ideje - Usluge
BIZNIS IDEJE_-_FOTOGRAF

Posao: FOTOGRAFSKI STUDIO

Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE

Vrednost investicije: 500-2.000 €


Ukoliko imate dara za fotografiju, razmislite o otvaranju fotografskog studija. Prva stvar koju morate uraditi jeste pronalazak dobrog plana poslovanja. Potražnja za uslugama fotografa je na visokom nivou, a isto tako se i povećava svake godine. Uvek ima događaja i proslava koje treba ovekovečiti. Venčanja, dodele diploma i rođendani su samo neki od tih događaja. Fotografisanje venčanja je u ekspanziji, čak i u ovakvim ekonomski nesigurnim vremenima.

Profesionalni fotografi na venčanjima mogu zaraditi ogromne cifre. Zamislite da svakog vikenda radite na nekom venčanju i na još ponekom događaju, pa ćete i sami shvatiti koliko visoka zarada može biti u ovom poslu. Za vrlo kratko vreme možete imati veoma uspešan posao. Možete razmisliti i o proširenju svog posla. U tom slučaju unajmićete i dodatne fotografe koji će raditi za Vas, a tako ćete moći da zakazujete i više događaja u istom danu. Moraćete da ih obučite u skladu sa nivoom usluga koje nudite, naravno, ali sve to može u ogromnoj meri povećati i Vašu zaradu.

 

Jedan dan u životu vlasnika fotografskog studija

Za vlasnika fotografskog studija svaki radni dan započinje proveravanjem dnevnog rasporeda. Ukoliko se bliži neki zakazani događaj, proverite da li imate sve potrebne informacije, vremenske odrednice... Ako imate fotografe koji rade za Vas, obaveštavaćete ih o predstojećim događajima. Možda ćete morati da se sastanete sa svojim klijentima kako biste dogovorili sve detalje. Posle odrađenih proslava i događaja, u što kraćem roku završite fotografije za Vašeg klijenta. Ovo znači da ćete morati da uradite i DVD snimak i albume sa slikama mladenaca. Morate odvojiti vreme i za reklamiranje svog posla kako biste uvek imali dovoljno zakazanih događaja. Ovo možete činiti putem interneta ili u različitim časopisima ili novinama. Konačno, redovno proveravajte svoje finansije.

 

O Vašim klijentima

Večina Vaših klijenata biće mladenci koji žele da fotografišete njihovo svadbeno veselje, ili roditelji koji žele da ovekoveče rođendanske proslave svoje dece, krštenja ili diplomiranja.

 

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Kvalitetan, profesionalni digitalni foto aparat
 • Memorijske kartice za te foto aparate
 • Profesionalni stativ
 • Ljubav prema fotografiji
 • Plan poslovanja

 

Dobre strane posla

 • Potražnja za profesionalnim i kvalitetnim fotografima je elika i tako će i ostati, bez obzira na ekonoomsku situaciju.
 • Početne investicije su prilično male.
 • I održavanje opreme nije skupo.
 • Visoka potražnja će diktirati i više cene.

 

Loše strane posla

 • Ukoliko niste ravi zaljubljenik u fotografiju, ovaj posao Vam neće biti preterano zanimljiv.
 • Ukoliko ne budete pravilno rukovai svojom opremom, izgubićete dosta posla i davaćete ogromne cifre za popravku opreme.
 

Komentari 

 
0 #3 Callie 01-06-2017 11:14
Hello i am kavin, its my first time to commenting anywhere,
when i read this piece of writing i thought i could also create comment
due to this good post.

Have a look at my web-site foot pain after pregnancy: anna7dyer6.sosblogs.com/.../...
Citiraj
 
 
0 #2 Carmine 23-07-2016 09:31
I got what you intend,saved to bookmarks, very nice website.


my page - pressure cleaning: www.otwwash.com
Citiraj
 
 
0 #1 Brendan 23-03-2015 02:09
Thanks for finally writing about >Kako da otvorite fotografski studio
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Dubinsko pranje tepiha

bannerfans 3418902_4