Agencija za dizajniranje sajtova
Poslovne ideje - Usluge
BIZNIS IDEJE_-_WEB_SAJT

Posao: AGENCIJA ZA DIZAJNIRANJE SAJTOVA

Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE

Vrednost investicije: 2.000 €


I velike i male firme i kompanije imaju potrebu za iskusnim i profesinalnim dizajnerima internet sajtova kako bi svoje poslove predstavile i na internetu i spremni su da za te usluge odvoje prilične svote novca. Upravo zbog toga, sada je idealno vreme da razmislite o pokretanju ovog posla i da otvorite agenciju za dizajniranje sajtova. Kao i kod drugih poslova vezanih za internet, dizajniranje sajtova je posao kojim se možete baviti od kuće i u slobodno vreme.

Sve što Vam je potrebno jeste umeće dizajniranja sajtova, nekoliko klijenata i nekoliko sati nedeljno koje ćete posvetiti vođenju i unapređenju ovog posla. Ovaj posao je moguće voditi i kao posao sa punim radnim vremenom. Možete ga razviti do te mere da ćete morati da unajmite dizajnere koji će raditi za Vas. Pre nego što počnete, trebalo bi da napravite plan poslovanja i portfolio koji će sadržati Vaše prethodne radove koje ćete moći da pokazujete svojim potencijalnim klijentima. Morate ostati u toku sa svim novim trendovima i softverskim aplikacijama kako bi Vaši radovi uvek bili aktuelni. Poradite na svom marketingu i svoja prethodna dela pokazujte svim firmama. Većina Vaših klijenata u početku će biti vlasnici manjih firmi koji tek započinju svoje poslovne poduhvate. Dobra je ideja da sklopite posao sa nekoliko manjih firmi i na taj način obogatite svoj portfolio pre nego što svoje umeće ponudite većim firmama po mnogo većim cenama. Uskoro ćete imati čitav red klijenata koji će želeti da im baš Vi dizajnirate internet sajtove.


baner-sample

 

Jedan dan u životu vlasnika za dizajniranje sajtova

Ukoliko imate projekte na kojima trenutno radite, Vaš dan će otpočinjati radom na tim projektima. Postaraćete se da posao uvek završavate u dogovorenom roku. Možda ćete morati da kontaktirate svoje klijente kako biste proverili neke detalje u vezi sa sajtovima koje radite za njih. Potom ćete nešto vremena potrošiti na reklamiranje svog posla i to putem internet oglasa, putem elektronske pošte ili telefonskim putem. Živa reč će takođe biti dobar vid reklamiranja Vašeg novog posla. Ukoliko imate osoblje koje radi za Vas, proveravaćete da li rade na svojim projektima i kako napreduju u tome. Konačno, vodićete računa o Vašim finansijama, o tome da li su sve fakture poslate i da li su svi računi plaćeni.


O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti vlasnici i menadžeri firmi koji tragaju za kvalitetnim uslugama internet dizajna.


Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Umeće dizajniranja internet sajtova
 • Računar
 • Programi za dizajniranje sajtova
 • Knjigovodstveni program
 • Plan poslovanja
 • Plan reklamiranja


Dobre strane posla

 • Za iskusnog dizajnera sajtova, otvaranje sopstvene firme je lak posao.
 • Možete raditi koliko god to Vi želite.
 • Radićete od kuće i u bilo koje doba dana.
 • Vrlo verovatno ćete imati i stalne klijente koji će Vam se obraćati kada god im je potrebna neka izmena na internet sajtu.


Loše strane posla

 • Potrebno je vreme da steknete dovoljno klijenata da biste osetili pravu zaradu.
 • Ukoliko ste novi u ovom poslu moraćete da usavršite svoj rad i svoje poznavanje internet dizajna.
 

Komentari 

 
0 #2 nenad 08-05-2016 11:22
ne znam kakva je racunica o pocetnom kapitalu od 2000 evra? Tesko je proceniti, moze da se pocne i sa daleko manje, a mozese investirati i daleko vise u dobar racunar, kvalitetan Internet. Ali pocetnicima osim znanjai solidnog racunara nije potrebno vise nista. Problem je naplatiti usluge, konkurencija je velika. I josh jedan problem, obicno ljudi ne nzaju da vraduju svoj rad, pa lupe ili veliku cenu za svoj sajt, ili se potcene pa traze malu naknadu za svoj rad, pa ponovo gube klijente posto ovi misle da je u pitanju ponuda vrlo upitnog kvaliteta. Kako formirati relanu cenu ima na ovom linku www.teshadesign.com/.../ U ovom poslu najvaznije je iskustvo i konstatno pracenje sta radi konkurencija i kod nas i u svetu. Moze se dobro zaraditi, ali moze se i pastii razocarati.
Citiraj
 
 
0 #1 Kristine 15-03-2015 17:01
I blog frequently and I really thank you for your
information. This article has really peaked my interest.
I will bookmark your blog and keep checking for
new information about once per week. I subscribed to your RSS feed as well.


my website - canadian drugs: canadianedrugstore.com/
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Dubinsko pranje tepiha

bannerfans 3418902_4