Kako da otvorite salon za sunčanje
Poslovne ideje - Fitness
SOLARIJUM

Posao: SALON ZA SUNČANJE

Vreme potrebno za početak: 2 NEDELJE

Vrednost investicije: 3.000-10.000 €


Ukoliko tragate za zanimljivim poslom koji će Vam omogućiti da upoznajete interesantne ljude i da pružate zabavne usluge, razmislite o otvaranju salona za sunčanje. Saloni za sunčanje uglavnom imaju veći broj solarijuma koji klijentima pružaju preplanulu boju tokom čitave godine. Ako niste sigurni kako da započnete ovaj posao, nije loša ideja da posetite nekoliko sličnih salona po gradu i da vidite kako oni funkcionišu.

Možda ćete morati i da otputujete van grada, jer ako želite da dobijete prave i korisne informacije od vlasnika salona za sunčanje, morate to uraditi sa onim vlasnicima koji u Vama ne vide konkurenciju. Zabaležite kakvu oni opremu imaju, kakve su im cene, koje usluge još imaju u ponudi... Sledeća bitna stvar je plan poslovaja koji će Vam pomoći da rešite sva pitanja i eventualne nedoumice oko salona za sunčanje. Plan će Vam pomoći i da odlučite da li ćete posao započeti skroz samostalno ili ćete otkupiti neku od licenci. Uz licencu će verovatno doći i nešto opreme, poznato ime i reklama, ali je to i skuplja varijanta i nećete imati toliku slobodu u uređenju svog posla. Razmislite o svim varijantama potamnjivanja, jer solarijumi nisu jedina opcija. Ovih dana, mnogi brinu oko oštećenja kože koje je moguće dobiti u solarijumima. Potamnjivanje kože pomoću spreja je metoda koja postaje sve popularnija, jer je brza, laka i mnogo bezbednija od solarijuma. Međutim, važno je da ponudite što više opcija kako biste mogli da privučete što više klijentele, koja ima različite želje i zahteve. Kada budete tragali za lokacijom i prostorom za svoj salon, vodite računa da ima nekoliko zasebnih prostorija, kancelariju u zadnjem delu i prostor kod ulaza za prijemni pult. Možete početi sa jednim solarijumom, a kako se posao bude razvijao, nabavite dodatne solarijume. Ukoliko niste u mogućnosti da odmah iznajmite prostor za salon, raspitajte se da li jedan ili dva solarijuma možete da postavite u lokalnim fitnes centrima. Pored solarijuma i aparature za potamnjivanje kože prskanjem, biće Vam potrebni i peškiri, štitnici za oči, stolice i dezinfekciona sredstva u svakoj prostoriji. Drugi dodaci kao što su kreme za sunčanje, naočare za sunce i majice mogu se takođe prodavati u Vašem salonu. Početna ulaganja za ovaj posao jesu velika, ali nakon što završite sa svim nabavkama, ulaganja će biti minimalna a zarada će biti veoma visoka. Održavanje mašina mora biti redovno, uključujući i zamenu lampi u solarijumima. Kod određivanja cena, vodite računa da razdvojite cene za klijente koji Vaše usluge koriste neredovno i za one koji su stalne mušterije. Takođe, cene moraju biti različite za solarijume i za potamnjivanje kože prskanjem, jer se sprej mnogo više troši i morate ga menjati često.

 

Jedan dan u životu vlasnika salona za sunčanje

U salon dolazite pre njegovog otvaranja i proveravate da li je svaka prostorija čista i uredna, a ukoliko imate i aparat za prskanje, proveravate da li je napunjen i spreman za rad. Tokom dana pozdravljaćete se sa klijentima i održavaćete salon urednim i čistim. Ako imate osoblje koje će se baviti papirologijom, možete se usmeriti na reklamiranje svog posla.

 

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe koje tragaju za čistim i prijatnim mestom za sunčanje.

 

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Plan poslovanja
 • Prostor za Vaš salon za sunčanje
 • Osiguranje
 • Solarijumi
 • Aparati za prskanje boje
 • Peškiri
 • Štitnici za oči
 • Drugi predmeti za prodaju (kreme za sunčanje, naočare za sunčanje...)
 • Osoblje (po potrebi)
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

 

Dobre strane posla

 • U salonu za sunčanje je uvek pozitivna atmosfera.
 • Nakon početnih ulaganja, izdaci su prilično mali.
 • Postoje i licence koje možete otkupiti.
 • Možete započeti posao u saradnji sa fitnes centrima.
 • Nije Vam potrebno iskustvo da biste započeli ovaj posao.

 

Loše strane posla

 • Početne investicije su veoma zahtevne.
 • Konkurencija je velika.
 

Komentari 

 
0 #3 teshadesign 08-10-2015 07:17
Nije lose razmisljati o otvaranju firme koja ce se baviti internet marketingom (kao na pr. text). Vazi za web profesionalce, ali moze se nauciti. Ima puno tutorijla na Internetu. Nije potreban veliki novac za pocetak, samo kompjuter i veliki trud....
Citiraj
 
 
0 #2 teshadesign 08-10-2015 07:16
Nije lose razmisljati o otvaranju firme koja ce se baviti internet marketingom (kao na pr.http://www.teshadesign.com/). Vazi za web profesionalce, ali moze se nauciti. Ima puno tutorijla na Internetu. Nije potreban veliki novac za pocetak, samo kompjuter i veliki trud....
Citiraj
 
 
0 #1 Rosie 24-03-2015 16:13
It's an remarkable piece of writing in favor of all
the online people; they will obtain advantage
from it I am sure.

My website :: cialis dosage: canadianedrugstore.com/
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Dubinsko pranje tepiha

bannerfans 3418902_4